Ştiri

14 ani ai ZEL ,,Bălți”: REZULTATE

Dragi colegi și parteneri,
Astăzi, cu mândrie și recunoștință, Zona Economică Liberă ,,Bălți” marchează 14 ani de excelență și succes.
Este un moment de reflecție asupra progresului pe care l-am realizat și de recunoaștere a eforturilor depuse în vederea stimulării creșterii economice a țării, îmbunătățirii standardelor de viață și reducerii sărăciei.
De-a lungul acestor ani, am călătorit printr-o serie de provocări și realizări. În ciuda obstacolelor întâmpinate, am reușit să ne menținem direcția și să ne dezvoltăm vertiginos fiind lideri la toți […]


„Medal Glass” SRL, fiică a grupului german Medal Holding GmbH a devenit rezident al ZEL „Bălți”

La data de 26 decembrie curent, compania ,,Medal Glass” SRL, fiică a grupului german Medal Holding GmbH a devenit rezident al Zonei Economice Libere ,,Bălți”.

Conform planului de afaceri prezentat, ,,Medal Glass” SRL va lansa în Republica Moldova unul dintre cele mai ambițioase proiecte investiționale în construcția și utilarea unei fabrici pentru producerea și prelucrarea sticlei plate folosind tehnologia HORN® Corporation.
Valoarea investițiilor în viitoarea fabrică pentru producerea foliilor din sticlă se estimează la 160 milioane Euro iar capacitatea potențială de […]


Compania germană BauTex investește peste 16 milioane de euro în producția de țesături și produse din fibră de sticlă

Compania germană BauTex este un cunoscut producător de țesături tehnice utilizate pentru consolidarea acoperișurilor, iahturilor, mașinilor, paletelor de moară de vânt și suprafețelor rutiere. Compania are sediul în Germania și deține deja o fabrică în Polonia. Grupul de companii produce peste 120 de milioane de m2 de țesături pe an și are o cifră de afaceri anuală de peste 75 de milioane de euro.
În Moldova, BauTex investește peste 16 milioane de euro în producția de țesături și produse din […]


Noi investiții, din Danemarca, în Zona Economică Liberă ,,Bălți”

Astăzi, 16 august 2022, la Bălți, s-a desfășurat concursul pentru selectarea noilor rezidenți în cadrul Zonei Economice Libere ”Bălţi”, în urma căruia Compania Tunetanken înregistrată în Republica Moldova sub denumirea de Frank Investment SRL a obținut statutul de rezident.
 
Compania daneză Tunetanken este producător de rezervoare, sisteme industriale și silozuri din fibră de sticlă, cu experiență de peste 50 de ani în domeniu și 6 fabrici de producție în Danemarca și Letonia.
În Republica Moldova, compania va activa în subzona din […]


Transformarea Digitală – prioritatea numărul unu pentru dezvoltarea municipiului Bălți

Subiectul Transformării Digitale a municipiului Bălți, a fost discutat în cadrul Forumului “Bălți for Digital Transformation”, care a fost organizat chiar de Ziua Orașului, la 22 mai 2022. Bălți își propune să fie un oraș inteligent, cu oportunități digitale educaționale pentru tineri și antreprenori inovativi.

Acest lucru este posibil datorită dedicației de a sprijini inovația digitală de către USAID, Primăria municipiului Bălți, ACETI, USARB, ADR Nord, ZEL “Balți”, ATIC, dar și a suportului strategic al dlui Viceprim-ministru pentru Digitalizare și […]


Astăzi despre Prieteni!

Administratorul principal al Zonei Economice Libere „Bălți”cu un mesaj de felicitare către compania rezidentă Gebauer & Griller:
Pe această cale vreau să felicit compania Gebauer & Griller cu prilejul aneversării celor 10 ani de activitate în Republica Moldova. Investiții de zeci de milioane de euro, circa 20 mii de m2 construiți, peste 700 locuri de muncă bine plătite create. Planuri de viitor!
Un mulțumesc deosebit, conducătorului Dan-Călin BOTEAN. Ne-a susținut mereu în toate proiectele și inițiativele noastre:

Gebauer and Griller:
Fondatori APIP, Asociația Patronală […]


”Activitatea rezidenților zonelor economice libere în contextul implementării Acordului de Asociere cu UE”

18 februarie, Asociația Patronatelor din Industria Prelucrătoare (APIP) a organizat o masă rotundă pe tema funcționării ZEL-urilor după 2026.
În conformitate cu prevederile art. 340 și 341 din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, intrat în vigoare la 1 iulie 2016, cu privire la ajutorul de stat acordat agenților economici, toate mecanismele de ajutor de stat instituite înainte de organizarea organismului de ajutor de stat în domeniul ajutorului de stat, inclusiv cele prevăzute de Legea nr. nr. 440-XV din 27 […]


La Mulți Ani și Sărbători Fericite, alături de cei dragi!

Stimați parteneri, dragi colegi și prieteni,
În ajun de An Nou, Vă aducem cele mai frumoase urări de sănătate, prosperitate și realizări pe măsura așteptărilor! Fie ca bucuria și împlinirea să vă însoțească pe tot parcursul anului care vine.
La Mulți Ani și Sărbători Fericite, alături de cei dragi!
Vă mulțumim că sunteți alături de noi

 


Marin CIOBANU, Administratorul ZEL „BĂLȚI” – Laureat al premiilor „TRIBUNA 2021”

Distincția i-a fost acordată pentru atragerea mai multor importanți investitori internaționali în Republica Moldova.
Marin Ciobanu a mulțumit pentru premiu și a menționat că este plăcut surprins.

„Compania TRIBUNA dă tonalitate pe piața mediatică, de aceea am o atitudine serioasă față de aceste premii. Vă mulțumesc mult!”, a declarat Ciobanu.
Marin Ciobanu a primit din partea TRIBUNA tradiţionala statuetă în formă de tribună, confecţionată manual la comanda portalului nostru, un vin extraordinar produs de partenerul nostru „Sălcuţa”, un „Almanah Politic-2020”, cărți semnate de […]


Compania germană BauTex-Stoffe investește peste 18 milioane de dolari în construcția unei fabrici pentru producția de țesături și produse din fibră de sticlă.

Joi, 2 decembrie 2021, compania “BauTex Composites”, creată de un investitor din Republica Moldova, a semnat un acord cu Zona Economică Liberă “Bălți”, subzona Strășeni, și a devenit rezident al acesteia.

Întreprinderea va fi amplasată pe o suprafață de 14 mii de metri pătrați în Strășeni.Pentru construcția și dotarea uzinei cu echipamente moderne vor fi investite, în anul următor, aproximativ 18 milioane de dolari SUA.
Se preconizează că în 2022:
vor fi create 100 de noi locuri de muncă în cadrul întreprinderii

vânzările […]


 Un nou proiect investițional în valoare de 14 milioane euro va genera 250 de locuri de muncă.

Compania Omni Steel, specializată în prelucrarea oțelului și-a anunțat astăzi proiectul de investiție în valoare de 14 milioane de Euro, care va genera 250 de locuri de muncă. Compania va opera cu materie primă (deșeuri de fier) achiziționată de la agenții economici locali și va folosi tehnologia de topire a metalului prin inducție, cu un impact redus asupra mediului.

Prezent la evenimentul de lansare, Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a salutat gestul investitorilor și și-a exprimat încrederea că acest exemplu va […]


Expert în design și arhitectură

Concurs pentru suplinirea funcției de Expert în design si arhitectura în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii” implementat de GIZ (Agenția pentru cooperare internațională a Germaniei) și finanțat de BMZ (Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare al Germaniei)
Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” anunță concurs pentru suplinirea funcției de Expert în design si arhitectura în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii”. Durata acordului: decembrie 2021-iunie 2022 cu posibilitatea de prelungire.
Responsabilități:
– Elaborarea planului general al centrului de instruire;
– Elaborarea planului de […]


Post Date: 01/12/2021

Expert DUAL VET

Concurs pentru suplinirea funcției de Expert DUAL VET în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii” implementat de GIZ (Agenția pentru cooperare internațională a Germaniei) și finanțat de BMZ (Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare al Germaniei)
Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” anunță concurs pentru suplinirea funcției de Expert Dual VET în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii”. Durata acordului: decembrie 2021-iunie 2022 cu posibilitatea de prelungire.
Responsabilități:
– Evaluează nevoile de formare a personalului implicat în învățământul dual și trial;
– Se implică […]


Post Date: 01/12/2021

Angajare traducător-interpret

Concurs pentru suplinirea funcției de traducător/interpret în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii” implementat de GIZ (Agenția pentru cooperare internațională a Germaniei) și finanțat de BMZ (Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare al Germaniei)
Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” anunță concurs pentru suplinirea funcției de traducător/interpret în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii”. Durata acordului: decembrie 2021-iunie 2022 cu posibilitatea de prelungire.
Responsabilități:

Traducere de înaltă calitate, reflectând cu acuratețe sensul original, limba sursă fiind româna sau germana, după caz;
Menținerea contactului direct […]


Post Date: 01/12/2021

Specialist achizitii

Concurs pentru suplinirea funcției de specialist achiziții în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii” implementat de GIZ (Agenția pentru cooperare internațională a Germaniei) și finanțat de BMZ (Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare al Germaniei)
Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” anunță concurs pentru suplinirea funcției de specialist achiziții în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii”. Durata acordului: decembrie 2021-iunie 2022 cu posibilitatea de prelungire.
Responsabilități:

să planifice achizitiile publice în cadrul proiectului sus-numit;
să inițieze și să lanseze proceduri de achizitii;
să deruleze și […]


Post Date: 01/12/2021

Expert in elaborarea materialelor didactice

Concurs pentru suplinirea funcției de expert în elaborarea materialelor didactice în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii” implementat de GIZ (Agenția pentru cooperare internațională a Germaniei) și finanțat de BMZ (Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare al Germaniei)
Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” anunță concurs pentru suplinirea funcției de expert în elaborarea materialelor didactice în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii”. Durata acordului: decembrie 2021-iunie 2022 cu posibilitatea de prelungire.
Responsibilități:

Expertul va participa la elaborarea materialelor didactice pentru formarea adulților la […]


Post Date: 01/12/2021

Expert in elaborarea Curricula

Concurs pentru suplinirea funcției de expert în elaborarea Curricula în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii” implementat de GIZ (Agenția pentru cooperare internațională a Germaniei) și finanțat de BMZ (Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare al Germaniei)
Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” anunță concurs pentru suplinirea funcției de expert în elaborarea Curricula în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii”. Durata acordului: decembrie 2021-iunie 2022 cu posibilitatea de prelungire.
Responsibilități:

Expertul va participa la elaborarea Curricula pentru formarea adulților la următoarele discipline:

Turnarea prin […]


Post Date: 01/12/2021

Expert legal

Concurs pentru suplinirea funcției de expert legal în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii” implementat de GIZ (Agenția pentru cooperare internațională a Germaniei) și finanțat de BMZ (Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare al Germaniei)
Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” anunță concurs pentru suplinirea funcției de expert legal în cadrul proiectului “Centrul de instruire inter-companii”. Durata acordului: decembrie 2021-iunie 2022 cu posibilitatea de prelungire.
Responsabilități:

Elaborarea analizei juridice cu recomandări despre forma organizatorico-juridică a centrului de instruire inter-companii

Condiții și Cerințe:
· Studii superioare […]


Post Date: 01/12/2021

Astăzi Zona Economică Liberă Bălți a participat la webinarul “Business Opportunities in Moldova”, eveniment organizat de Camera de Comerţ a Croaţiei, în colaborarea Ambasada Republicii Moldova din Ungaria şi Ambasada Croaţiei din Republica Moldova.

S-a discutat despre oportunităţile de investiţie şi deschidere a unor afaceri în Republica Moldova.
La webinar au fost prezente peste 40 de companii TIC din Croaţia. Agenţii economici au fost informaţi despre oportunităţile de investiţie şi potenţialul enorm de care pot beneficia în Republica Moldova. Prin acest eveniment, ne propunem să stabilim relaţii de cooperare mai strânsă şi productivă la nivel instituţional şi comercial.

 


Campania media “Dialog Pro Business” elaborată de Agenția de Investiții “Invest Moldova” în parteneriat cu Pavel Zingan continuă seria se interviuri – de această dată cu Marin Ciobanu, Administratorul-Șef al Zonei Economice Libere Bălți (ZEL Bălți).

Marin Ciobanu. Am reluat negocierile cu noi investitori străini.
Un interviu cu Marin Ciobanu, administratorul-șef al Zonei Economice Libere (ZEL) „Bălți”, în cadrul campaniei media “Dialog Pro Business”, susținute de Agenția de Investiții “Invest Moldova”.
Bună ziua, Marin. Când mă pregăteam pentru interviu, căutam cifra de afaceri a întreprinderilor din Zona Economică Liberă (ZEL) „Bălți”. Presupuneam că nu este prea mică, însă realitatea m-a surprins. Anul trecut, cifra de afaceri a depășit 8 miliarde de lei. Și asta ținând cont de faptul că […]


Proiecte investiționale în valoarea de 75 mln USD

– GG Cables and Wires EE SRL va construi cea de-a treia fabrică și astfel își va mări investiția în ZEL Bălți cu încă 14 mln de dolari, începând cu luna noiembrie a.c. De asemenea, compania intenționează să mai investească 51 mln USD, în următorii 3 ani.
– Omni Steel SRL (noul rezident) va deschide o nouă fabrică în zona Bălți, cu un volum de investiții de 16 milioane de dolari SUA.

Află acum informația despre noul rezident !
Accesează!
https://www.mold-street.com/?go=news&n=12967

 


Astăzi, 15 octombrie 2021, Daniel Schoeni, reprezentantul companiei elvețiene Schoeni, a avut o întâlnire cu Marin Ciobanu, administratorul principal al Zonei Economice Libere „Bălți”, în vederea semnării unui Acord investițional.

La întrevedere au mai participat Sergiu Lazarencu, membru al Comisiei parlamentare Comisia Economie, buget și finanțe, Vitalie Pintilie, administrator His East SRL și alții.
Compania elvețiană Schöni Swissfresh a înregistrat compania “HIS EAST” SRL în luna iulie 2021 și a devenit rezident al ZEL “Bălți” (subzona Ștefan Vodă). Investiția de 1,5 mln de euro va include construcția unei hale cu suprafața de 2000 m.p. în raionul Ștefan Vodă, în scopul prelucrării legumelor și fructelor.

Marin Ciobanu : „Acest proiect investițional este […]


Frank-Walter Steinmeier,președintele Republicii Federale Germane a vizitat Colegiul de Inginerie din Strășeni!

Un simbol al cooperării moldo-germane, orientat spre dezvoltare și inovații inaugurat acum trei ani.
Delegația oficială a vizitat centru educațional HAAS ,laboratoarele de design și prototipare 3D, pneumatică ,hidraulică și de robotică.
Marin Ciobanu -administratorul principal al Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți și directorul Colegiului de Inginerie a menționat că lipsa de personal calificat capabil să lucreze cu echipamente moderne și să corespundă celor mai înalte standarde de producție tehnologică a fost motivul pentru care s-a născut ideea înființării unui Colegiu […]


AL IV-LEA CURS DE INSTRUIRE PENTRU COMPANIILE LOCALE

Sesiunea de instruie a reprezentanților companiilor participante în cadrul PDFL se încheie astăzi. Ultimul subiect în cadrul instruirilor a fost dedicat tematicii:

Producția, planificarea și urmărirea capacității de producere. Trasabilitatea produselor finite și urmărirea calității.

Mulțumim participanților pentru prezență și interesul manifestat pe parcursul instruirilor.
Le urăm succes în implementarea ideilor și cunoștințelor noi căpătate!


AL III-LEA CURS DE INSTRUIRE PENTRU COMPANIILE LOCALE

Cursul din data de 08.09.2021 are ca obiectiv să instruiască participanții în domeniul stocării și depozitării produselor finite, a deșeurilor și a producției în curs de execuție.

Depozitarea mărfurilor joacă un rol deosebit de important în sistemul logistic a companiei ce reprezintă ansamblul activităților de susținere, care ajuta la livrarea în timp a produselor către clienți.

Tematica cursului a reieşit din nevoile actuale ale companiilor locale, care se află într-un proces amplu cu scopul de a deveni furnizori pentru companiile transnaționale din […]


AL II-LEA CURS DE INSTRUIRE PENTRU COMPANIILE LOCALE

Conceptul de muncă este foarte complex, iar securitatea și sănătatea în muncă este foarte importantă pentru lucrători.
Protecția muncii nu implică doar prevenirea accidentelor, a incendiilor sau a bolilor profesionale, ci și un mediu de lucru optim și sănătos. Orice companie trebuie să asigure securitatea și sănătatea în muncă.

Ca urmare, prin intermediul Programului de Dezvoltare pentru Furnizorii Locali, astăzi 07.09.2021 participanții programului beneficiază de instruire pe tema:

Securitatea muncii și Instrucțiuni de lucru.


Zona Economică Liberă „Bălți” va organiza patru cursuri de instruire pentru companiile locale, în cadru Programului de Dezvoltare pentru Furnizorii Locali (PDFL).

În perioada 06-09 septembrie 2021, Zona Economică Liberă „Bălți” va organiza patru cursuri de instruire pentru companiile locale, în cadru Programului de Dezvoltare pentru Furnizorii Locali (PDFL).
Instruirile vor fi oferite de traineri cu experiență din cadrul companiei TÜV Karpat (membră TÜV Thüringen, Germania), acreditați în sistemul de management al calității în industria auto (IATF) . Subiectele instruirilor se vor axa pe domeniile de îmbunătățire operaționale și organizaționale, recomandate de experții de la două companii de consultanță specializate din Germania […]


La mulți ani Republica Moldova !

Ziua de 27 august este un moment crucial în istoria țării, ziua care trebuie să consolideze societatea în aspirațiile de edificare a unui stat liber și prosper. Declararea independenței a creat noi oportunități pentru dezvoltarea tînărului stat și apropierea de valorile democratice.
Viitorul țării depinde de eforturile depuse de fiecare cetățean al Republicii Moldova, iar patriotismul și dragostea fată de meleagul natal trebuie să fie forța motrice care să ne ghideze în activitatea zilnică în serviciul societății și întru binele […]


Cresc oportunitățile de atragere a investițiilor industriale!

24 august 2021 – Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru s-a întâlnit cu reprezentanții administrației Zonei Economice Libere Bălți. Marin CIOBANU, administratorul ZEL a prezentat mai multe oportunități de atragere a investițiilor străine în domeniul industrial și de cercetare și dezvoltare. Se explorează soluțiile pentru facilitarea creării unei platforme de cercetare și dezvoltare în domeniul industrial. Mai mulți investitori străini ar fi interesați să aducă și să atragă ingineri pentru a lansa astfel de activități în Moldova. Astfel de […]


Programul de Dezvoltare a Furnizorilor Locali (PDFL) la al doilea an de implementare

Programul de Dezvoltare a Furnizorilor Locali (PDFL), protagonistul căruia este Zona Economică Liberă Bălți, este la al 2-lea an de realizare și implementare. În linii mari, obiectivul primordial al acestuia constă în sporirea competitivității întreprinderilor furnizoare de elemente și echipamente, în special pentru sectorul automotive din țară, până la un nivel care i-ar face atractivi în calitatea lor de furnizori pentru companiile multinaționale (CMN).

În baza potențialului de a furniza produse și servicii către CMN au fost selectate peste 60 […]


Forța de muncă calificată, calitatea sistemului de învățământ și investițiile străine directe

Marin CIOBANU, administratorul principal al Zonei Economice “Bălți” a fost protagonistul emisiunii moderate de Valentina URSU de la Radio Europa Liberă. Subiectele discutate de interlocutori au fost diverse și complexe, dar în special acestea au vizat noua garnitură guvernamentală prefigurată și care urmează a fi aprobată de Legislativ în cadrul unei ședințe extraordinare de la acest sfârșit de săptămână.
În parte, domnul Ciobanu a scos în vileagul discuției mai multe aspecte ale climatului investițional al țării, climat căruia dânsul îl […]


Investiții elvețiene pe podgorii moldovene

Compania elvețiană Schoeni este în plin proces de investire a peste 1,5 milioane euro în construcția unei fabrici de prelucrare a legumelor și fructelor în raionul Ștefan Vodă cu o suprafață 2000 m2. Astfel, Schoeni a înregistrat în aria de administrare a ZEL „Bălți” (subzona Ștefan Vodă) compania His East SRL. La această întreprindere cu proces automatizat deplin pentru prima etapă au fost create 30 de locuri de muncă. Salariul mediu per entitate este de 12 mii lei. Respectiv, […]


Investiții elvețiene pe podgorii moldovene

Compania elvețiană Schoeni este în plin proces de investire a peste 1,5 milioane euro în construcția unei fabrici de prelucrare a legumelor și fructelor în raionul Ștefan Vodă cu o suprafață 2000 m2. Astfel, Schoeni a înregistrat în aria de administrare a ZEL „Bălți” (subzona Ștefan Vodă) compania His East SRL. La această întreprindere cu proces automatizat deplin pentru prima etapă au fost create 30 de locuri de muncă. Salariul mediu per entitate este de 12 mii lei. Respectiv, […]


Suport german pentru perfecționarea capitalului uman

Acum aproape un an în urmă grupul german OKW Gehäusesysteme, unul din liderii de producție a diverselor componente de calitate superioară din plastic și aluminiu pe piața europeană, a întreprins o vizită de curtoazie în cadrul Zonei Economice Libere “Bălți”, implicit a Colegiului de Inginerie din Strășeni din subordinea administrative a acesteia. Unul din obiectivele grupului a fost să stabilească atunci o legătură de colaborare pe dimensiunea învățământului dual cu corpul profesoral-didactic al Colegiului de Inginerie.
Astfel, în ciuda conjuncturii […]


Compania austriacă, GG Cables & Wires EE angajează!

GG Group este un business de familie la nivel global, care dezvoltă și produce cabluri și cablaje de înaltă calitate pentru transmiterea de date și energie în domeniul auto și industrial.
Pe lângă responsabilitate extraordinară față de clienți, compania și-a demonstrat fidelitatea și angajamentele în timp față de angajații săi, care se bucură de susținere în dezvoltarea lor personală pentru a deveni lideri și specialiști calificați.
Te invităm să te alături unui mediu de lucru dinamic și flexibil care-ți va permite […]


Electrical Engineer

Electrical_Engineer_EN


Operator Productie

Operator Productie_ RO


Procurement Analyst

Procurement Analyst_ EN


Warehouse Technician

Warehouse Technician_EN


Reprezentantii grupului german OKW în vizită la Colegiul de Inginerie din Strășeni

Joi, 18 februarie 2021, Colegiul de Inginerie din Strășeni i-a găzduit pe reprezentanții grupului german OKW Gehäusesysteme, producători cu o experiență de peste 70 de ani în tehnologia de formare prin injecție, prelucrarea metalelor, a plasticului și în  tehnologia de carcase și butoane de reglare, la nivel mondial.
Această vizită a avut loc în contextul proiectului „Săptămâna învățământului dual”, inițiativă lansată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova. Pe parcursul acestei săptămâni, elevii au ocazia să participa la […]


Post Date: 18/02/2021

Ambasadorul UE și cel al Germaniei în vizită la Colegiul de Inginerie din Strășeni

Marți, 9 februarie 2021, Colegiul de Inginerie din Strășeni i-a avut în calitate de oaspeți pe ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger și pe Excelența Sa, Peter Michalko, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.
Această vizită a presupus familiarizarea celor doi înalți demnitari cu sistemul de învățământ dual, formă de învățământ implementată cu succes la Colegiul de Inginerie.
Dl. Marin Ciobanu, directorul Colegiului de Inginerie, i-a întâmpinat pe cei doi oficiali și le-a făcut un scurt tur al instituției […]


Zonele Economice Libere (ZEL) par a fi o oază de salvare pentru economie în cazul situației pandemice internaționale

Ministerul Economiei și Infrastructurii a făcut public raportul de activitate a Zonelor Economice Libere (ZEL) din Republica Moldova pentru semestrul I al anului 2020. Potrivit acestuia, pe teritoriul țării în perioada dată își desfășurau activitatea operațională 7 ZEL, cu 34 subzone în componență și 213 de rezidenți economici în cadrul acestora. Astfel, comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul rezidenților a crescut cu 8unități sau cu cca 4%. În același timp, numărul angajaților rezidenților ZEL la 1 iulie […]


Post Date: 03/11/2020

Inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Moldova în or. Kassel, Germania, misiune ce va da tonul de consolidare a relațiilor comercial-economice dintre cele două state

În data de 13 septembrie a.c., sub egida Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în particular a domnului ministru Oleg ȚULEA, alături de E.S. Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Federală a Germaniei domnul Oleg SEREBRIAN și, deopotrivă, a ex-Secretarului de Stat Mark WEINMEISTER, a fost inaugurat consulatul onorific în or. Kassel, Germania. statului german, fiind la o răspântie de căi informaționale, comerciale, financiare etc.
Mai mult, la eveniment au luat parte Directorul General al Agenției pentru Promovare  Economică a regiunei […]


Despre conjunctura economică din Republica Moldova afectată de consecințele crizei pandemice, starea “amorfă” a mediului de afaceri și climatului investițional, coroborată de calificarea “uscățivă” a forței de muncă

Marin CIOBANU, Administratorul principal al Zonei Economice Libere “Bălți”, în dialog cu Valentina URSU la Radio Europa Liberă
Administratorul ZEL Bălți a oferit un interviu postului de Radio Europa Liberă (biroul Chișinău) despre conjunctura economică din țară, în particular despre operaționalitatea mediului de afaceri din țară, a climatului investițional din Republica Moldova în aceste vremuri pandemice, a forței de muncă active în sectorul real al economiei, dar și a aspectului nevralgic al acesteia și anume a sincopelor de calificare profesională […]


Companiile germane sunt tot mai prezente în economia Republicii Moldova

Compania germană Magnetec Components SRL, parte a concernului german Magnetec-Gesellschaft für Magnettechnologie mbH, și-a demarat activitatea operațională în calitate rezident economic a Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți. La evenimentul de lansare a participat ministrul Economiei și Infrastructurii, reprezentanți ai ZEL Bălți, precum și ai companiei germane în cauză.
Astfel, Magnetec Components SRL a reușit să ofere peste 70 de locuri de muncă, investiția totală fiind de cca 5 milioane USD. La evenimentul de deschidere, Sergiu Railean a declarat că […]


Post Date: 04/09/2020

SOLICITAREA OFERTEI DE PREȚ PRIVIND ELABORAREA PROIECTULUI DE RACORDARE LA REȚEAUA DE ENERGIE ELECTRICĂ

Administrația ZEL „BĂLȚI” solicită companiilor specializate în domeniu oferta de preț pentru elaborarea proiectului tehnic privind racordarea la rețeaua de energie electrică a subzonei № 19 „Dubăsari” (extravilanul satului Pîrîta r-n Dubăsari) a Zonei Economice Libere „Bălți”.
 Oferta va cuprinde:

Elaborarea proiectului tehnic;
Coordonarea și avizarea proiectului la instituțiile abilitate;
Elaborarea caietului de sarcini pentru procedura de licitație publică.

 Cerințe și acte obligatorii:

Copia Extrasului din Registrul de Stat al Întreprinderilor din Moldova;
Copia Licenței;
Experiența minim 5 ani a proiectantului în domeniu;
Termenul de executare a proiectului […]


SOLICITAREA OFERTEI DE PREȚ PRIVIND ELABORAREA PROIECTULUI DE RACORDARE LA APEDUCT

Administrația ZEL „BĂLȚI” solicită companiilor specializate în domeniu oferta de preț pentru elaborarea proiectului tehnic privind racordarea la rețeaua de apeduct a subzonei № 19 „Dubăsari” (extravilanul satului Pîrîta r-n Dubăsari) a Zonei Economice Libere „Bălți”.

Oferta va cuprinde:

a) Elaborarea proiectului tehnic;
b) Coordonarea și avizarea proiectului la instituțiile abilitate;
c) Elaborarea caietului de sarcini pentru procedura de licitație publică.
Cerințe și acte obligatorii:
a) Copia Extrasului din Registrul de Stat al Întreprinderilor din Moldova;
b) Copia Licenței;
d) Experiența minim 5 ani a proiectantului […]


SOLICITAREA OFERTEI DE PREȚ PRIVIND ELABORAREA PROIECTULUI DE RACORDARE LA REȚEAUA DE GAZE NATURALE

Administrația ZEL „BĂLȚI” solicită companiilor specializate în domeniu oferta de preț pentru elaborarea proiectului tehnic privind racordarea la rețeaua de gaze naturale a subzonei № 19 „Dubăsari” (extravilanul satului Pîrîta r-n Dubăsari) a Zonei Economice Libere „Bălți”.
 Oferta va cuprinde:

Elaborarea proiectului tehnic;
Coordonarea și avizarea proiectului la instituțiile abilitate;
Elaborarea caietului de sarcini pentru procedura de licitație publică.

 Cerințe și acte obligatorii:

Copia Extrasului din Registrul de Stat al Întreprinderilor din Moldova;
Copia Licenței;
Experiența minim 5 ani a proiectantului în domeniu;
Termenul de executare a proiectului […]


Vizita de lucru în Moldova a reprezentanților concernului german OKW Gehäusesysteme

În intervalul zilelor 3-7 august, Republica Moldova, în particular Zona Economică Liberă Bălți găzduiește reprezentanți ai grupului german OKW Gehäusesysteme. Entitățile acestui concern industrial își desfășoară activitatea operațională și de producție a diverselor componente de calitate superioară din plastic, aluminiu și a mânerelor pentru ajustarea fină a echipamentelor radioeletronice.

Respectiv, delegații companiei au planificate mai multe întrevederi de lucru, inclusiv la Ministerul Economiei și Infrastructurii, în particular cu dl ministru Sergiu RAILEAN. Totodată, concernul german planifică să deschidă o nouă […]


ZONA ECONOMICĂ LIBERĂ „BĂLȚI” – LIDER LA TOȚI INDICATORII

Zona Economică Liberă „Bălți” s-a remarcat prin noi rezultate obținute pe parcursul anului 2019, astfel menținându-și poziția de lider la toți indicatorii printre zonele economice libere  din țară, se arată într-un raport publicat recent de Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).
La 31 decembrie 2019 în ZEL „Bălți” activau 70 de rezidenți, cu nouă mai mult comparativ cu anul precedent. Numărul angajaților, s-a majorat cu 10% și cifrează 11412 persoane. Din numărul total al angajaților zonelor economice libere de la noi […]


GRUPUL GERMAN OKW, OFERĂ PROGRAME DE INSTRUIRE INTERNAȚIONALĂ ÎN MAI MULTE DOMENII INDUSTRIALE

Grupul OKW de Companii germane în parteneriat cu Colegiul de Inginerie din Strășeni, oferă posibilitatea unică de instruire internațională în mai multe domenii de activitate industrială. OKW are o experiență de peste 70 de ani în tehnologia de formare prin injecție, prelucrarea metalelor și a plasticului și finisarea/șefuirea suprafețelor metalice.
Produsele și serviciile Grupului german, sunt utilizate în principal în tehnologia de măsurare și control, tehnologie medicală, inginerie mecanică și vehicul, tehnologie de siguranță și construcții.
Sunt cunoscuți la nivel mondial pentru […]


INVITAȚIE DE PARTICIPARE LA PROGRAMUL DE DEZVOLTARE PENTRU FURNIZORII LOCALI

DAS BESTE ODER NICHTS- Gottlieb DAIMLER

Stimați reprezentanți ai mediului de afaceri, avem onoarea să Vă invităm să participați la Programul de Dezvoltare pentru Furnizorii Locali (PDFL). Obiectivul general al Programului pentru Dezvoltarea Furnizorilor Locali îl constituie sporirea competitivității companiilor din Republica Moldova până la un nivel care i-ar face atractivi în calitate de furnizori pentru Companiile Multinaționale (CMN) investitoare în sectorul automotiv din Moldova.

 

PDFL urmează să creeze oportunități pentru ca furnizorii de nivelul 3 și 4 să stabilească contacte […]


(INTERVIU) MARIN CIOBANU: „REPUBLICA MOLDOVA ARE NEVOIE DE O RESUSCITARE INDUSTRIALĂ”

În cadrul unui interviu pentru CURENTUL, administratorul Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, a vorbit despre impactul COVID-19 asupra economiei țării, măsurile care trebuie întreprinse pentru a redresa situația, cât de mult vor fi afectate IMM-urile în urma pandemiei, dar și despre soluțiile propuse pentru a îmbunătăți economia după criză.
CURENTUL: Dle Ciobanu, sunteți unul dintre puținii care cunoașteți în cele mai mici detalii tot ce ține de economia țării. Cum se prezintă economia națională ca urmare a epidemiei de […]


REZULTATELE OBȚINUTE DE ZELB ÎN CEI ZECE ANI DE ACTIVITATE

Azi se împlinesc zece ani de activitate ai Zonei Economice Libere „BĂLȚI”. Pe parcursul acestor ani, au fost atrase mai multe proiecte investiționale ce au dus la dezvoltarea socio-economică locală, regională și națională. Dezvoltarea infrastructurii, crearea locurilor de muncă, plăți în bugetul de stat sunt o parte din beneficiile activității ZELB. Prin urmare, ZELB se bucură de succes și este considerată un pilon important în dezvoltarea industriei moldovenești, dar și a economiei naționale.


Cerere de ofertă: Elaborarea site-ului web al Programului de Dezvoltare pentru Furnizorii Locali (www.interconectare.md)

Zona Economică Liberă „Bălți” (ZELB), anunță concurs pentru identificarea unei Companii care va prelua sarcina de elaborare a site-ului web al Programului de Dezvoltare pentru Furnizorii Locali (PDFL): www.interconectare.md
Site-ul este un instrument de promovare a Programului și informare a publicului despre scopul și obiectivele acestuia. Despre acțiunile implementate și rezultatele obținute. Site-ul se dorește a fi creat pe platformă wordpress. Gradul de complexitate potrivit www.zelb.md
Companiile interesate, pot transmite oferta până la data de 27 martie 2020, ora 16:00 la adresa email: info@interconectare.md
Întrebări […]


Zona Economică Liberă „Bălți” în Top 75 din 5385 la fDi Global Free Zones of the Year 2019

Prestigioasa revistă fDi Magazine ce face parte din grupul publicației Financial Times, a acordat Zonei Economice Libere „Bălți” două distincții în cadrul clasamentului anual fDi FREE ZONES OF THE YEAR 2019, categoriile Supplier Development și Expansions.  ZEL ,,Bălți” se numără printre primele 75 de Zone Economice Libere ce au fost nominalizate de către publicație din numărul total de 5383 de identități din întreaga lume.

fDi’s Global Free Zones of the Year 2019 – the winners
 

În 2018, publicația a a inclus Zona Economică Liberă Bălți […]


Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere.

Interviu acordat agenției InfoMarket
În ultimii 10 ani, în Moldova a apărut o industrie absolut nouă pentru țara noastră – cea automotivă. Pionier al acesteia este compania germană Draexlmaier, de la care a pornit Zona Economică Liberă Bălți (ZELB). Este vorba despre 11,5 mii de locuri de muncă cu un salariu mediu de 10 mii de lei; 67 de rezidenți – companii străine, cu un volum total de investiții de $203 mln (185 mln euro) și un volum al exportului industrial […]


fDi Magazine despre activitatea ZEL „Bălți”.

fDi Magazine, serviciu al fDi Intelligence, parte a prestigioasei publicații Financial Times și cel mai mare centru de excelență pentru ISD la nivel global, a publicat un articol privind activitatea ZEL „Bălți” și oportunitățile ei investiționale.
Ediția poate fi descărcată aici


DIPLOMĂ DE MERIT admistratorului ZELB, Dl MARIN CIOBANU

Diplomă de merit i-a fost acordată Administratorului principal al Zonei Economice Libere „BĂLȚI”, dlui Marin Ciobanu și director al Colegiului de Inginerie din partea rectorului Universității Tehnice a Moldovei (UTM), prof. univ. dr. hab. Viorel Bostan.
Aceasta i-a fost înmânată pentru remarcabilul spirit de consecvență manifestat cu dedicație în formarea inginerilor Viitorului. Pentru contribuția inestimabilă la perpetuarea valorilor științifice, culturale și inginerești în cadrul UTM, iar prin contribuția dlui Ciobanu Universitatea crește și menține excelența în educație, creație și inovație.

Contextul […]


CINCI MILIOANE DE EURO PENTRU CREAREA PARCULUI DE INOVARE, CERCETARE ȘI DEZVOLTARE ÎN INGINERIE

 

Zona Economică Liberă „Bălți” (ZELB) va contracta cinci milioane de EUR pentru crearea Parcului de Inovare, Cercetare și Dezvoltare în Inginerie (PICDI). Resursele financiare vor fi oferite de BIT Media, entitate parte a concernului austriac EEE Group. Împrumutul va fi acordat pe un termen de 25  ani, fără dobândă bancară. Despre aceasta a transmis Administratorul principal al ZELB, dl Marin Ciobanu, care efectuat recent o vizită Austria unde a avut o întrevedere cu reprezentanții BIT Media.
Banii vor fi direcționați […]


Premierul, la ZEL Bălți: „Guvernul este dispus să creeze condiții favorabile pentru atragerea investitorilor. Știm ce trebuie de făcut”

Aflat la Zona Economică Liberă Bălți, premierul Ion Chicu a vizitat fabricile de producere a două companii rezidente: Dräxlmaier, cu investiții germane, și Gebauer & Griller – cu capital austriac. Ambele întreprinderi sunt producătoare de cablaje industriale.
Compania Dräxlmaier este cel mai mare investitor în ZEL Bălți și este specializată în producerea cablajelor auto pentru industria automotive.
Prim-ministrul a discutat cu managementul companiilor despre cum decurge dezvoltarea afacerilor investitorilor, dar și provocările care le confruntă. Șeful Executivului s-a arătat interesat să […]


SOLICITAREA OFERTEI DE PREȚ PRIVIND ELABORAREA PROIECTULUI DE RACORDARE LA REȚEAUA DE GAZE NATURALE

Administrația ZEL „BĂLȚI”, solicită companiilor specializate în domeniu oferta de preț pentru elaborarea proiectului tehnic privind racordarea la rețeaua de gaze naturale a clădirii atelierului de instuiere tehnică din cadrul Colegiului de Inginerie din Strășeni.
 Oferta va cuprinde:

Elaborarea proiectului tehnic;
Coordonarea și avizarea proiectului la instituțiile abilitate;
Elaborarea caietului de sarcini pentru procedura de licitație publică.

 Cerințe și acte obligatorii:

Copia Extrasului din Registrul de Stat al Întreprinderilor din Moldova;
Copia Licenței;
Experiența minim 5 ani a proiectantului în domeniu;
Termenul de executare a proiectului nu va […]


Post Date: 04/10/2019

Masă rotundă: „Dezvoltarea colaborării dintre RWTH Universitatea Aachen și instituțiile de învățământ tehnice din Moldova, cu aplicarea la fonduri de dezvoltare UE”

Zona Economică Liberă „Bălți” (ZEL) în colaborare cu Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare (APIP), au organizat la mijlocul acestei săptămâni o masă rotundă cu genericul: „Dezvoltarea colaborării dintre RWTH Universitatea Aachen și instituțiile de învățământ tehnice din Moldova, cu aplicarea la fonduri de dezvoltare UE”. Aceasta a avut loc la Academia de Științe a Moldovei (AȘM). La eveniment au participat reprezentanții RWTH Universitatea Aachen (Germania) Dr. Ing. Helmut DINGER, director Academia Internațională și Prof. Dr. Ing. Bernd MARKERT, prodecan pentru educație […]


O delegație de afaceri din Republica Populară Chineză, a fost în vizită la ZEL „Bălți”

În perioada 12-14 septembrie, Republica Moldova Republica Moldova a fost vizitată de o delegație de afaceri din Republica Populară Chineză, delegație care a fost invitată de către Camera de Comerț Moldo-Chineză (MCCC). Din componența acesteia au făcut parte reprezentanți la nivel de conducere ai Combined Exhibition of Advanced Technologies (CEATEC și CEATEC-EUC), directorul Beijing Jiufengyuan Biotechnology, președintele Yuping Tourism (Beijing) Group Co, conducerea Shenzhen Prolto Supply Chain Management Co, directorul general-adjunct al Overseas Business Department of China Construction Fifth […]


SOLICITAREA OFERTEI DE PREȚ PRIVIND ELABORAREA PROIECTULUI DE RACORDARE LA APEDUCT ȘI REȚEAUA DE CANALIZARE

Administrația ZEL „BĂLȚI” solicită companiilor specializate în domeniu oferta de preț la elaborarea proiectului tehnic  pentru proiectarea conectării la apă și canalizare a terenului amplasat în extravilanul satului Crihana Veche, raionul Cahul (nr. cadastral 1720102001).

Oferta va cuprinde:

a) Elaborarea proiectului tehnic (2 linii de alimentare pentru circa 5 consumatori);
b) Coordonarea și avizarea proiectului la instituțiile abilitate;
c) Elaborarea caietului de sarcini pentru procedura de licitație publică.
     2. Cerințe și acte obligatorii:
a) Copia Extrasului din Registrul de Stat al Întreprinderilor din […]


SOLICITAREA OFERTEI DE PREȚ PRIVIND ELABORAREA PROIECTULUI DE RACORDARE LA REȚELE DE GAZE NATURALE

Administrația ZEL „BĂLȚI”, solicită companiilor specializate în domeniu oferta de preț pentru elaborarea proiectului tehnic privind racordarea la rețelele de gaze naturale a terenului amplasat în extravilanul satului Crihana Veche, raionul Cahul (nr. cadastral 1720102001).
 Oferta va cuprinde:

Elaborarea proiectului tehnic (2 linii de alimentare pentru circa 5 consumatori);
Coordonarea și avizarea proiectului la instituțiile abilitate;
Elaborarea caietului de sarcini pentru procedura de licitație publică.

 Cerințe și acte obligatorii:

Copia Extrasului din Registrul de Stat al Întreprinderilor din Moldova;
Copia Licenței;
Experiența minim 5 ani a proiectantului […]


ZEL „Bălți” a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Centrul German-European din Frankfurt pe Main și Comitetul de Management pentru Dezvoltare Economică și Tehnologică a Provinciei Jilin (China).

Administratorul principal al ZEL „Bălți”, Marin CIOBANU și Ion Tornea, Viceadministrator relații internaționale, dezvoltare strategică și instituțională al ZEL „Bălți”, au participat în  perioada 23 – 27 august 2019 la lucrările celei de-a 12-a Expoziții Internaționale „China-Northeast Asia Expo”,  ce a avut loc în orașul Changchun (provincia Jilin, China). În cadrul acestui eveniment, conducerea ZEL „Bălți” a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Centrul German-European din Frankfurt pe Main (DEZ) și Comitetul de Management pentru Dezvoltare Economică și Tehnologică a Provinciei […]


Administratorul principal al ZEL „Bălți”, Dl Marin Ciobanu, își sărbătorește azi ziua de naștere.

Administratorul principal al Zonei Economice Libere „Bălți”, Dl Marin Ciobanu, își sărbătorește azi ziua de naștere. Cu acest prilej, îi transmitem felicitări și urări de bine. Apreciere pentru munca depusă, rezultatele obținute și impactul ZEL „Bălți” în dezvoltarea economiei țării.
Îi dorim în continuare mult spor și propășire în activitate, sănătate și belșug!
La Mulți Ani, Dle CIOBANU!

Cu drag din partea colegilor.


Compania germană Dräxlmaier își lărgește activitatea în Moldova, creând peste 1 500 locuri noi de muncă

Compania germană Dräxlmaier a deschis azi 25 august 2019 la Cahul o nouă fabrică. La inaugurare a participat Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Alexandru Sonic. În cadrul evenimentului de deschidere, Alexandru Sonic a menționat că Ministerul Economiei și Infrastructurii apreciază efortul investitorilor care dezvoltă capacități locale și creează noi locuri de muncă în Republica Moldova.
„Vom dezvolta politici care asigură condiții optime pentru dezvoltarea mediului de afaceri și atragerea investițiilor străine, și vom susține toți investitorii pentru […]


Tot mai mulți elevi aleg Instituțiile de Învățământ Profesional Tehnic, datorită posibilității de angajare, oferită de antreprenori, în cadrul programelor de formare în sistem dual

 
Joi, 25 iulie 2019, la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a fost organizată o conferință de presă privind admiterea elevilor la Școlile Profesionale, Colegii, Centre de Exelență și locurile solicitate de agenții economici în cadrul programelor de formare în sistem dual.
La conferință au participat: Sergiu Harea, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Marin Ciobanu, director ”ZEL Bălți” și director al Colegiului de Inginerie din Strășeni; Maria Borta, directorul general ”Viorica […]


Tender no 83325493 for the Design of the Power Supply System to the subzone Cahul of Free Economic Zone “Bălți”

The German Development Cooperation through GIZ is looking for a consulting company to develop project documentation for power supply to the subzone Cahul of FEZ “Bălți” within its project “Economic Policy Advice to the Moldovan Government”.
For the detailed Terms of Reference (ToR), PUZ documentation (master plan of the location) and Technical conditions please address a message to the e-mail tenders-giz-moldova@giz.de showing tender number in the message title.
The successful bids shall include:

Original detailed technical offer corresponding to the conditions and requirements established […]


ZEL „Bălți” a primit premiul editorilor din partea fDi Intelligence

Evoluția spectaculoasă a Zonei Economice Libere Bălți (ZEL Bălți) din ultimii ani a fost remarcată și la nivel internațional.
Astfel, fDi Intelligence, serviciu al prestigioasei publicații Financial Times și cel mai mare centru de excelență pentru ISD la nivel global, a inclus Zona Economică Liberă Bălți în clasamentul GLOBAL FREE ZONES OF THE YEAR 2018.
Potrivit clasamentului, ZEL Bălți a primit premiul editorilor EDITOR`S CHOICE AWARDS. Totodată, Zona este menționată și la câteva categorii speciale: Expansiune, Colaborare Academică, Dezvoltare Cluster, Îmbunătățirea […]


Consulii onorifici ai Republicii Moldova în vizită la ZEL „Bălți”

Zona Economică Liberă „Bălți” a fost vizitată azi de către Consulii onorifici ai Republicii Moldova. Vizita a avut loc la Companiile rezidente ce activează în subzona nr.2 și 3, din mun. Bălți și a fost condusă de către Administratorul principal al ZEL „Bălți”, dl Marin Ciobanu.
Peste 40 de consuli onorici ai Republicii Moldova din 30 de state au vizitat azi ZEL „Bălți”. Vizita face parte din cadrul reunii consulilor onorifici ai țării noastre ce se desvășoară la Chișinău în […]


Post Date: 05/10/2018

Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solicită oferta de preț pentru procurarea tehnicii de calcul

IT Office
Instituția Publică Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solitiă oferta de preț în vederea achiziționării tehnicii de calcul. Companiile specializate, sunt rugate să prezinte oferta de preț.
Caietul de sarcini poate fi solicitat la următoarea adresă: t.dormenco@gmail.com.
Persoana de contact:
Dormenco Tatiana,
tel.: 060201554


Oportunitate de angajare la Compania germană „Fritzmeier Group”.

Compania „Fritzmeier Cahul”, parte a companiei germane „Fritzmeier Group” cu o experiență vastă, de aproape un secol, în domeniul prelucrării metalului, angajează pentru deschiderea unui punct de producere în mun. Cahul:

Ingineri mecanici;
Tehnicieni;
Maiștri (sudură și prelucrări mecanice);
Sudori;
Prelucrători prin așchiere;
Asistent manager (cunoștințe contabilitate primară)

Compania este specializată în producerea de cabine, soluții și structuri de placare pentru industria vehiculelor și are peste 2800 angajați în Germania și alte locații din Asia și America.Domenul de activitate în Republica Moldova este în prelucrări mecanice, […]


Colegiul de Inginerie din Strășeni, solicită companiilor specializate oferta de preț pentru achiziția utilajului tehnologic industrial

Instituția Publică Colegiul de Inginerie, solicită ofertă de preț pentru achiziția utilajului tehnologic industrial.
Caietul de sarcini poate fi ridicat la adresa: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 65, bir. 718.
Persoana de contact:
Marin Ciobanu, director-interimar
tel: +373 68 101 818


Colegiul de Inginerie din Strășeni, solicită companiilor specializate oferta de preț pentru achiziția utilajului de uz casnic

Instituția Publică Colegiul de Inginerie, solicită ofertă de preț pentru achiziția utilajului de uz casnic.
Caietul de sarcini poate fi ridicat la adresa: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 65, bir. 718.
Persoana de contact:
Marin Ciobanu, director-interimar
tel: +373 68 101 818


Zona Economică Liberă „Bălți” solicită companiilor specializate oferta de preț pentru construcția drumul de acces către subzona nr. 11 și parcare din Cahul.

Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” solicită ofertă de preț pentru construcția drumul de acces și parcare la subzona 11 str. Muncii nr.4 mun. Cahul.
Caietul de sarcini poate fi ridicat la adresa: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 65, bir. 718.
Persoana de contact:
Marin Ciobanu, administrator principal
tel: +373 68 101 818


Post Date: 09/08/2018

Zona Economică Liberă „Bălți” solicită companiilor specializate oferta de preț pentru construcția liniei de iluminare electrică exterioară 

Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” solicită ofertă de preț pentru construcția liniei de iluminare electrică exterioară la subzona 11 str. Muncii nr.4 mun. Cahul.
Caietul de sarcini poate fi ridicat la adresa: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 65, bir. 718.
Persoana de contact:
Marin Ciobanu, administrator principal
tel: +373 68 101 818


Post Date: 09/08/2018

Zona Economică Liberă „Bălți” solicită companiilor specializate oferta de preț pentru  proiectarea și construcția sistemului de canalizare sub presiune.

Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” solicită ofertă de preț pentru proiectarea și construcția sistemului de canalizare sub presiune la subzona 11 str. Muncii nr.4 mun. Cahul, către rețelele de canalizare municipale existente.
Caietul de sarcini poate fi ridicat la adresa: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 65, bir. 718.
Persoana de contact:
Marin Ciobanu, administrator principal
tel: +373 68 101 818


Post Date: 09/08/2018

ZEL „Bălți” i-a felicitat și premiat pe cei mai buni stundenți din acest an ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Cei mai buni studenți absolvenți ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) au fost felicititați și premiați ieri 14.06.2018 în cadrul festivității „Șefi de Promoție 2018”. Evenimentul a avut loc la Bălți în Sala Polivalentă a USARB. La ceremonia de decernare au participat rectorul Universității, profesori, membrii ai Consiliului de Dezvoltare Strategică Instuțională (CDSI) din cadrul USARB, studenți și oaspeți.
Zona Economică Liberă „Bălți”, în calitatea sa de partener a USARB, a felicitat „Șefii de Promoție 2018” și […]


Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solicită oferta de preț pentru procurarea a două automobile.

Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solitiă oferta de preț în vederea achiziționării a două automobile de tip: autoturism și mirobus (10 locuri).
Companiile specializate, sunt rugate să prezinte oferta de preț până la data de 24.05.2018.
Caietul de sarcini poate fi solicitat la următoarea adresă: t.dormenco@gmail.com.
Persoana de contact: Dormenco Tatiana, tel.: 060201554


Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solicită oferta de preț pentru procurarea de soluții informaționale.

Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solitiă oferta de preț în vederea achiziționării de soluții informaționale (WEB FireWall, MAIL, Antispam, VoIP, etc.)
Companiile specializate, sunt rugate să prezinte oferta de preț până la data de 24.05.2018.
Caietul de sarcini poate fi solicitat la următoarea adresă: t.dormenco@gmail.com.
Persoana de contact: Dormenco Tatiana, tel.: 060201554


Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solicită oferta de preț pentru procurarea utilajului și echipamentului de studii.

Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solitiă oferta de preț în vederea achiziționării utilajului și echipamentului de studii pentru dotarea atelierului de inginerie și industria textilă.
Companiile specializate, sunt rugate să prezinte oferta de preț până la data de 24.05.2018.
Caietul de sarcini poate fi solicitat la următoarea adresă: t.dormenco@gmail.com.
Persoana de contact: Dormenco Tatiana, tel.: 060201554


Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solicită oferta de preț pentru procurarea de obiecte electrocasnice.

Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solitiă oferta de preț în vederea achiziționării de obiecte electrocasnice. Companiile specializate, sunt rugate să prezinte oferta de preț până la data de 24.05.2018.
Caietul de sarcini poate fi solicitat la următoarea adresă: t.dormenco@gmail.com.
Persoana de contact: Dormenco Tatiana, tel.: 060201554


Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solicită oferta de preț pentru procurarea tehnicii de calcul.

Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solitiă oferta de preț în vederea achiziționării tehnicii de calcul. Companiile specializate, sunt rugate să prezinte oferta de preț până la data de 24.05.2018.
Caietul de sarcini poate fi solicitat la următoarea adresă: t.dormenco@gmail.com.
Persoana de contact: Dormenco Tatiana, tel.: 060201554


Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solicită oferta de preț pentru procurarea mobilei.

Colegiul de Inginerie din or. Strășeni, solicită oferta de preț în vederea achiziționării mobilei pentru dotarea blocului de studiu, cămin și laborator. Companiile specializate, sunt rugate să prezinte oferta de preț până la data de 24.05.2018.
Caietul de sarcini poate fi solicitat la următoarea adresă: t.dormenco@gmail.com.
Persoana de contact: Dormenco Tatiana, tel.: 060201554


Solicitarea ofertei de preț privind executarea lucrărilor de curățire a râului „Bîc” pe un segment de 4,58 km în orașul Strășeni

Administrația Zonei Economice Libere „Bălți”, solicită companiilor specializate ofertă de preț pentru executarea lucrărilor de curățire a râului Bîc pe o lungime de 4,58 km, Sectorul PC 30+00 – PC 75+80, care va include următoarele lucrări:
• Doborârea cu ferăstrăul mecanic a arborilor de rășinoase, foioase moi, inclusiv transportarea manuala a materialului lemnos;
• Scoaterea cu mijloace manuale a cioturilor de rășinoase (exclusiv bradul) sau foioase moi si transportarea materialului lemnos;
• Săpătura mecanică cu excavator pe șenile de 0,71-1,25 mc, în […]


Mesajul administratorului principal al ZEL „Bălți”, dl Marin Ciobanu, adresat cu ocazia împlinirii a 8 ani de activitate.

Stimați prieteni!
În luna martie 2010, cu 8 ani în urmă, am reușit să creăm și să lansăm activitatea Zonei Economice Libere „Bălți”. Pe parcursul celor 8 ani de activitate ZEL „Bălți” a cunoscut o dezvoltare continuă și dinamică, marcată de realizarea unor proiecte de importanță strategică pentru țară. Acest lucru a fost posibil atât grație eforturilor depuse, cât și datorită depășirii, de multe ori, a stereotipurilor existente. Prin exemple proprii și rezultate am demonstrat că Moldova poate fi o […]


Republica Moldova a semnat declarația comună de cooperare cu statele EFTA

27 noiembrie, Chișinău – Republica Moldova și statele membre ale Asociației Europene de Liber Schimb (Elveția, Liechtenstein, Islanda și Norvegia) au semnat declarația comună de cooperare. Documentul a fost semnat la 24 noiembrie curent, la Geneva, de Ambasadorul Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și Principatul Liechtenstein, Tudor Ulianovschi, și miniștrii statelor membre EFTA
Declarația constituie prima etapă a procesului de negociere, lansat la Geneva, în vederea semnării în viitorul apropiat a unui Acord de Liber Schimb cu Elveția, Norvegia, Islanda […]


Condițiile preferențiale pentru investitori oferite de Zonele Economice Libere prezentate la Comrat

6 noiembrie, Chișinău – Vitalie Iurcu, viceministrul Economiei și Infrastructurii, a prezentat în cadrul Forumului internațional ”Invest Găgăuzia”, desfășurat pe 4 noiembrie curent la Comrat, condițiile preferențiale pentru investitori, oportunitățile investiționale și climatul de afaceri oferite de Zonele Economice Libere (ZEL) și Parcurile Industriale companiilor autohtone și străine pentru dezvoltarea și lansarea unei afaceri în Republica Moldova și regiunile ei.
Creșterea economică a Republicii Moldova și a regiunilor acesteia poate fi realizată prin atragerea investițiilor, asigurarea protecției investițiilor și oferirea […]


Sumitomo Electric Bordnetze a inaugurat oficial prima fabrică în Republica Moldova – SEBN MD

30 octombrie, Chișinău – Compania Japonezo-Germană Sumitomo Electric Bordnetze SE (SEBN) și-a deschis oficial filiala de producție SE Bordnetze SRL (SEBN MD), în Orhei, în centrul Republicii Moldova. Noua structură denotă extinderea companiei și, totodată, este o investiție majoră în economia țării. De asemenea, compania consideră oferirea de noi locuri de muncă drept o contribuție semnificativă în dezvoltarea pieței locale a muncii.
După cum comunică TRIBUNA, la ceremonia de deschidere au participat Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, ministrul Economiei, vicepremierul […]


Germania va susține crearea Colegiului de Inginerie, care va pregăti cadre calificate pentru economia națională.

22 septembrie, Chișinău – Guvernul Germaniei va susține eforturile autorităților de la Chișinău privind crearea Colegiului de Inginerie, care va pregăti cadre calificate pentru companiile care activează în Republica Moldova, în special cele cu capital german. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de noul ambasador al Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.
Julia Monar a menționat că decizia respectivă vine în urma intensificării relațiilor de […]


Zona Economică Liberă “Bălți” anunță prelungirea termenului de depunere a ofertelor de preț pentru construcția rețelei exterioare de gaze naturale

Administrația Zonei Economice Libere ”Bălți”, anunță că termenul limită de depunere a ofertelor pentru construcția rețelelelor exterioare de gaze naturale, pe teritoriul Subzonei nr.3 a ZEL ”Bălți”, amplasată în mun. Bălți, str. Aerodromului, 1 a fost prelungit pînă la data de 15 septembrie 2017, ora 17.00. Prelungirea termenului a fost efectuată din motiv că nu au fost înregistrate numărul necesar de oferte, în conformitate cu legislația în vigoare.
Detalii referitor la caietul de sarcini pot fi solicitate la adresa de […]


Post Date: 08/09/2017

Zona Economică Liberă “Bălți” solicită ofertă de preț pentru construcția rețelei exterioare de gaze naturale

Administrația Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” solicită companiilor specializate, ofertă de preț pentru lucrările de construcție a rețelei rețelei exterioare de gaze naturale, pe teritoriul Subzonei nr.3 a ZEL ”Bălți”, amplasată în mun. Bălți, str. Aerodromului, 1.
La oferta se va prezenta obligatoriu:
a) Copia Extrasului din Registrul de Stat al Întreprinderilor din Moldova;
b) Copia Licenței;
c) Copia autorizației de activitate;
d) Scrisori de recomandare;
e) Descrierea obiectelor similare din ultimii 3 ani;
Detalii referitor la caietul de sarcini pot fi solicitate la adresa de e-mail: […]


Post Date: 01/09/2017

Grupul francez Diam International intenționează să deschidă o fabrică de producere în Moldova

9 august, Chișinău – Grupul francez Diam International examinează posibilitatea deschiderii în Republica Moldova a unei fabrici de producere a elementelor de design publicitar utilizat de rețelele de magazine pentru promovarea mărfurilor comercializate. Declarația a fost făcută de directorul general al Grupului Diam International, Benjamin Bullmer, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.
Potrivit oficialului francez, în urma examinării oportunităților oferite de statele din regiune, conducerea Grupului Diam International a identificat Republica Moldova drept stat […]