Ştiri

Compania germană BauTex-Stoffe investește peste 18 milioane de dolari în construcția unei fabrici pentru producția de țesături și produse din fibră de sticlă.

Joi, 2 decembrie 2021, compania “BauTex Composites”, creată de un investitor din Republica Moldova, a semnat un acord🤝 cu Zona Economică Liberă “Bălți”, subzona Strășeni, și a devenit rezident al acesteia.
Întreprinderea va fi amplasată pe o suprafață de 14 mii de metri pătrați în Strășeni.Pentru construcția și dotarea uzinei cu echipamente moderne vor fi investite, în anul următor, aproximativ 18 milioane de dolari SUA.
Se preconizează că în 2022:
🔘vor fi create 100 de noi locuri de muncă în cadrul întreprinderii
🔘vânzările vor ajunge la aproape 10 milioane de dolari în primul an de activitate.
📌Astfel, rezidentul Zonei Economice Libere „Bălți”, „BauTex Composites” fiind partener al unor mărci mondiale renumite pe piețele externe v-a deschide calea pentru alți investitori străini. Acest lucru înseamnă că o parte din produsele fabricate de compania respectivă,vor fi livrate rezidenților noștri, reducând cel puțin costurile logistice pentru participanții la acest lanț de producție.
În cadrul ceremoniei de semnare a Acordului s-a remarcat următoarele :
📌Achim Lutter, reprezentant al BauTex Composites: „Grupul BauTex” este interesat de dezvoltarea afacerii, de extinderea gamei de produse fabricate, de creșterea volumului de producție, precum și de promovarea activă a produsului pe piețele europene și americane.
📌 Marin Ciobanu, administrator ZEL „Bălți”: “Această investiție este de două ori unică pentru Moldova. În primul rând, o astfel de producție de țesături de înaltă tehnologie și de produse din fibră de sticlă nu a mai existat niciodată în țara noastră. Iar acest lucru lărgește gama de bunuri produse în țară.