Ştiri

Frank-Walter Steinmeier,președintele Republicii Federale Germane a vizitat Colegiul de Inginerie din Strășeni!

Un simbol al cooperării moldo-germane, orientat spre dezvoltare și inovații inaugurat acum trei ani.
Delegația oficială a vizitat centru educațional HAAS ,laboratoarele de design și prototipare 3D, pneumatică ,hidraulică și de robotică.
Marin Ciobanu -administratorul principal al Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți și directorul Colegiului de Inginerie a menționat că lipsa de personal calificat capabil să lucreze cu echipamente moderne și să corespundă celor mai înalte standarde de producție tehnologică a fost motivul pentru care s-a născut ideea înființării unui Colegiu de Inginerie la Strășeni, iar companiile germane, care sunt rezidenții “ancoră” ai ZEL Bălți, au sprijinit benevol acest proiect”.
De asemenea, Marin Ciobanu a precizat că firmele germane reprezintă investiții de 160 de milioane de euro pe teritoriul zonei, precum și peste 8.000 de locuri de muncă create. Astfel, aceștia sunt extrem de interesați de dezvoltarea durabilă a întreprinderilor lor, ceea ce implică, de asemenea, formarea de personal calificat în domeniul ingineriei.
Dorim să menționăm că, în delegația oficială a președintelui, Frank-Walter Steinmeier, au făcut parte oameni de afaceri și alte oficialități.