Ştiri

Astăzi, 15 octombrie 2021, Daniel Schoeni, reprezentantul companiei elvețiene Schoeni, a avut o întâlnire cu Marin Ciobanu, administratorul principal al Zonei Economice Libere „Bălți”, în vederea semnării unui Acord investițional.

La întrevedere au mai participat Sergiu Lazarencu, membru al Comisiei parlamentare Comisia Economie, buget și finanțe, Vitalie Pintilie, administrator His East SRL și alții.
Compania elvețiană Schöni Swissfresh a înregistrat compania “HIS EAST” SRL în luna iulie 2021 și a devenit rezident al ZEL “Bălți” (subzona Ștefan Vodă). Investiția de 1,5 mln de euro va include construcția unei hale cu suprafața de 2000 m.p. în raionul Ștefan Vodă, în scopul prelucrării legumelor și fructelor.
Marin Ciobanu : „Acest proiect investițional este foarte important nu doar la nivel regional, ci și național. Pe lângă faptul că este prima companie elvețiană care a decis să investească în Republica Moldova, aceasta va crea premiza unor alte investiții într-un domeniu mai puțin explorat până acum – cel de prelucrare a producției agricole. Un aspect deloc de neglijat este și cel al creării a noi locuri de muncă în regiune”.
Lazarencu Sergiu : „Decizia companiei elvețiene Schoeni de a investi în Republica Moldova este una ce trebuie salutată și susținută. Este prima investiție serioasă în sud-estul țării, care va permite producătorilor agricoli din regiune să-și vândă la timp marfa. Din experiența mea în Administrația Publică Locală, îmi sunt bine cunoscute problemele cu care se confruntă fermierii, atunci când vine vorba de identificarea unor piețe de desfacere”.