Ştiri

Companiile germane sunt tot mai prezente în economia Republicii Moldova

Compania germană Magnetec Components SRL, parte a concernului german Magnetec-Gesellschaft für Magnettechnologie mbH, și-a demarat activitatea operațională în calitate rezident economic a Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți. La evenimentul de lansare a participat ministrul Economiei și Infrastructurii, reprezentanți ai ZEL Bălți, precum și ai companiei germane în cauză.

Astfel, Magnetec Components SRL a reușit să ofere peste 70 de locuri de muncă, investiția totală fiind de cca 5 milioane USD. La evenimentul de deschidere, Sergiu Railean a declarat că Republica Moldova are potențial investițional, dar care trebuie valorificat și dezvoltat în pofida tuturor provocărilor conjuncturale sau de altă natură. „Mă bucur de fiecare dată când un nou investitor decide să-și extindă afacerea în Republica Moldova. Noi depunem eforturi pentru a crea condiții confortabile pentru investitorii străini, iar faptul că aceștia aleg țara noastră ca destinație pentru business, este o confirmare că ne reușește”, a spus ministrul Răilean.

În cadrul evenimentului, administratorul Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, a mulțumit Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru suportul acordat în realizarea cu succes a proiectelor investiționale care au fost, sunt și vor fi, proiecte menite să ofere suport contribuie la creșterea economică a țării și asigurarea unui bunăstării sociale.

Magnetec-Gesellschaft für Magnettechnologie mbH este o companie cu renume mondial specializată în producerea bobinelor inductive pentru industrii constructoare de mașini, surse regenerabile, electrotehnică, precum și industria automotive. Printre clienții săi sunt companii precum Siemens, Aptiv, Bosch, inclusiv și clienți din industria automotive cum ar fi Volkswagen, Daimler sau Ford.