Ştiri

14 ani ai ZEL ,,Bălți”: REZULTATE

Dragi colegi și parteneri,

Astăzi, cu mândrie și recunoștință, Zona Economică Liberă ,,Bălți” marchează 14 ani de excelență și succes.

Este un moment de reflecție asupra progresului pe care l-am realizat și de recunoaștere a eforturilor depuse în vederea stimulării creșterii economice a țării, îmbunătățirii standardelor de viață și reducerii sărăciei.

De-a lungul acestor ani, am călătorit printr-o serie de provocări și realizări. În ciuda obstacolelor întâmpinate, am reușit să ne menținem direcția și să ne dezvoltăm vertiginos fiind lideri la toți indicatorii.

Pe durata celor 14 ani, administrația ZEL „Bălţi” a reușit să atragă 94 de companii rezidente, care au investit în total peste 313 milioane de dolari și au creat peste 10 mii de locuri de muncă directe, cu un salariu mediu de aproximativ 11 255 de lei.

Doar pe parcursul anului trecut, rezidenții ZEL „Bălți” au plătit impozite către bugetul de stat în valoare de 600 de milioane de lei și au generat vânzări de producție industrială de aproximativ 8,6 miliarde de lei.

De la crearea ZEL ,,Bălți” până în prezent au fost plătite peste 5 miliarde de lei în taxe și impozite, peste 10 miliarde de lei – în salarii, astfel rezidenții ZEL achitând în total taxe, impozite și achiziții locale de peste 1 miliard de dolari.

Companiile rezidente ale ZEL „Bălți” furnizează 33% din producția industrială orientată spre export a țării și 15% din totalul exporturilor Moldovei.

Zona Economică Liberă „Bălţi” – construim un viitor mai bun acasă!