Responsabilitate socială

Zona Economică Liberă „Bălți”, consideră responsabilitatea socială drept foarte importantă pentru coeziunea în societate care poate fi obținută prin intermediul implicării active de susținere a proiectelor culturale, sociale și instituționale.

Astfel, de când funcționează ZEL „Bălți”, această responsabilitate a luat forma concretă de sponsorizare și suport a liceelor și universităților, atât sub aspectul donațiilor de echipamente sportive, cât și sprijinind desfășurarea evenimentelor cultural-artistice. În acest context, au fost susținute festivalurile de poezie, conferințele științifice, forumuri și reuniuni de afaceri, etc. ZEL „Bălți” a ajutat, pe parcursul anilor, mai multe instituții de stat, cu varii ocazii care apăreau și la solicitarea acestora. Nu în ultimul rând, Zona a considerat extrem de importantă susținerea cauzei de binefacere, cum ar fi suport pentru Societatea Orbilor, sau pentru cazuri individuale care țin de starea gravă a sănătății persoanei.

Și în continuare ZEL „Bălți”, în măsura capacităților, va contribui la edificarea unei societăți prospere nu doar prin intermediul relațiilor economice și a investițiilor de care este responsabilă în mod direct, ci și prin intermediul suportului oferit diferitor inițiative în domeniu social. Considerăm această misiune drept parte integrantă a tentativei noastre de a contribui plenar la edificarea unei societăți libere, prospere și incluzive.