Ştiri

Noi investiții, din Danemarca, în Zona Economică Liberă ,,Bălți”

Astăzi, 16 august 2022, la Bălți, s-a desfășurat concursul pentru selectarea noilor rezidenți în cadrul Zonei Economice Libere ”Bălţi”, în urma căruia Compania Tunetanken înregistrată în Republica Moldova sub denumirea de Frank Investment SRL a obținut statutul de rezident.

 

Compania daneză Tunetanken este producător de rezervoare, sisteme industriale și silozuri din fibră de sticlă, cu experiență de peste 50 de ani în domeniu și 6 fabrici de producție în Danemarca și Letonia.

În Republica Moldova, compania va activa în subzona din or. Rezina, unde a investit deja 5 milioane de lei, prin procurarea unui imobil.

Conform planului de investiții, compania urmează să investească în următorii 2 ani circa 60 mln lei în extinderea, utilarea și renovarea fabricii și să creeze circa 200 locuri de muncă înalt calificate.

Ulterior, Frank Investment SRL planifică să-și extindă producerea și preconizează o creștere a numărului de angajați, dintre care circa 80 % ingineri și tehnicieni.

Sunt planificate, de asemenea, instruiri pentru viitorii specialiști pe care compania le va desfășura în Letonia și Danemarca.