Ştiri

Programul de Dezvoltare a Furnizorilor Locali (PDFL) la al doilea an de implementare

Programul de Dezvoltare a Furnizorilor Locali (PDFL), protagonistul căruia este Zona Economică Liberă Bălți, este la al 2-lea an de realizare și implementare. În linii mari, obiectivul primordial al acestuia constă în sporirea competitivității întreprinderilor furnizoare de elemente și echipamente, în special pentru sectorul automotive din țară, până la un nivel care i-ar face atractivi în calitatea lor de furnizori pentru companiile multinaționale (CMN).
În baza potențialului de a furniza produse și servicii către CMN au fost selectate peste 60 de companii locale, companii cărora li se oferă asistență tehnică pe dimensiuni precum management tehnologic și de producție, managementul organizațional, organizarea producerii, planificarea afacerii și/sau finanțe și marketing.
Astfel, Programul a fost setat de a fi implementat în 3 etape, iar în prezent aceasta este în faza a 2-a de derulare propriu-zisă. Etapă în care au fost realizate vizite de evaluare a participanților la Program,în baza unui model de audit EFQM, evaluări desfășurate de către experți din Cehia și Germania, care la rândul lor au oferit planuri de acțiuni pe termen scurt de la 6 până la 8 luni. Acestea cuprind acțiuni și măsuri de realizat de către companiile participante în program.
În paralel, Programul asigură desfășurarea cursurilor și training-urilor de instruire, atât online, cât și cu prezență fizică a participanților. Unul din aceste training-uri a fost deja realizat cu participarea reprezentanților DRÄXLMAIER Group și GG Cables, ședințe în cadrul cărora s-au prezentat tururi virtuale a activității operaționale și cerințe de achiziție a acestora față de furnizori.
Ulterior, în perioada de 6-9 septembrie 2021 urmează să se realizeze sesiune de training-uri împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României și TÜV KARPAT, entitate din România ce oferă servicii de certificare și de training și care este partenerul concernului german în domeniu TÜV Thüringen e.V. Reprezentanții acestora vor ajuta companiile locale selectate să se conformeze diferitor cerințe tehnice pentru siguranța, fiabilitatea și calitatea sistemelor, produselor și personalului lor, oferindu-le servicii de certificare, training, instruire și formare.