Ştiri

Suport german pentru perfecționarea capitalului uman

Acum aproape un an în urmă grupul german OKW Gehäusesysteme, unul din liderii de producție a diverselor componente de calitate superioară din plastic și aluminiu pe piața europeană, a întreprins o vizită de curtoazie în cadrul Zonei Economice Libere “Bălți”, implicit a Colegiului de Inginerie din Strășeni din subordinea administrative a acesteia. Unul din obiectivele grupului a fost să stabilească atunci o legătură de colaborare pe dimensiunea învățământului dual cu corpul profesoral-didactic al Colegiului de Inginerie.

Astfel, în ciuda conjuncturii pandemice internaționale, cursul lucrurilor și obiectivelor țintite de către grupul OKW au evoluat întra-atât de benefic pentru ambele părți, fapt pentru care acesta a devenit rezident operațional al ZEL Bălți și, totodată, și-a coagulat un parteneriat și o cooperare mai mult decât excelentă cu instituția de învățământ din Strășeni. Or, parteneriatul de colaborare prevede, în speță, o școlarizare internațională în Germania a elevilor înmatriculați în anul de studii 2020-2021.

Respectiv, ca și pentru multe companii ce se respectă și țin la numele corporativ de firmă, pentru grupul OKW personalul operațional angajat este cel mai important factor de activitate și un atu deopotrivă. Fidelitatea corporativă de durată a angajaților, motivarea instituțională, formarea continue și perfecționarea instantă a personalului sunt elementele cruciale în activitatea operațională a grupului german.

Înființarea și implementarea proiectului „JUMP” în cadrul acestui parteneriat de colaborare dintre Grupul OKW și Colegiul de Inginerie își are drept scop primordial, inclusiv, posibilitatea de instruire externă în mai multe domenii de activitate industrială pe filiera tehnologiilor de formare prin injecție, prelucrarea metalelor, plasticului și de finisare a suprafețelor. Astfel, urmarea acestei colaborări, a fost selecția a 7 elevi din cadrul instituției de învățământ care-și vor desfășura stagiul de practică pe durata a 6 luni în Germania în cadrul unor companii din componența Grupului OKW.