Ştiri

Demararea procesului de dezvoltare a subzonei Căușeni

Administrația Zonei Economice Libere „Bălți” (ZEL „Bălți”), a avut o intrevedere la începutul acestei săptămâni cu președintele raionului Căușeni, dl Nicolae Gorban și reprezentantul Companiei germane „Coroplast”- rezident al ZEL „Bălți”. Întâlnirea a vizat activitatea subzonei din or. Căușeni și investițiile Companiei germane în demararea lucrărilor de construcție a unei hale pentru producția modulelor de cablaj electric pentru industria automotive.

Părțile au discutat despre acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru dezvoltarea căilor de acces către subzonă și construcția rețelelor inginerești externe, precum și alte aspecte tehnice legate de construcția halei de producție cu o suprafață de 8500 m² și a blocurilor administrative – 1500 m².

Conducerea raionului a reconfrimat disponibilitatea de a oferi suportul necesar la realizarea acestui proiect ivestițional. Potrivit lui, prezența subzonei în raion va servi drept generator al dezvoltării economice a regiunii.

„Coroplast” urmează să facă investiții în valoare de 10 mln. EUR și să creeze cca 500 locuri de muncă în primul an de activitate în regim de zonă liberă.