Ştiri

Premierul, la ZEL Bălți: „Guvernul este dispus să creeze condiții favorabile pentru atragerea investitorilor. Știm ce trebuie de făcut”

Aflat la Zona Economică Liberă Bălți, premierul Ion Chicu a vizitat fabricile de producere a două companii rezidente: Dräxlmaier, cu investiții germane, și Gebauer & Griller – cu capital austriac. Ambele întreprinderi sunt producătoare de cablaje industriale.

Compania Dräxlmaier este cel mai mare investitor în ZEL Bălți și este specializată în producerea cablajelor auto pentru industria automotive.

Prim-ministrul a discutat cu managementul companiilor despre cum decurge dezvoltarea afacerilor investitorilor, dar și provocările care le confruntă. Șeful Executivului s-a arătat interesat să cunoască cum Guvernul poate să susțină dezvoltarea sectorului industrial, astfel încât Republica Moldova să devină un laborator de creare a produselor cu valoare adăugată înaltă.

„Guvernul este dispus să creeze condiții favorabile pentru atragerea investitorilor. Știm ce trebuie dă făcut pentru asta, dar vrem să resetăm agenda noastră de măsuri în conformitate cu necesitățile agenților economici. Vedem prima experiență și aceasta ne servește ca o bază pentru atragerea altor investitori în regiune”, a spus Ion Chicu.

Prim-ministrul a mai accentuat că dezvoltarea proiectelor industriale în țară ar determina moldovenii să nu plece peste hotare, ba chiar să se reîntoarcă acasă. „Cred că platformele industriale și inginerii din Moldova sunt pregătiți să contribuie la elaborarea produselor și tehnologiilor noi. Guvernul se gândește la asta și suntem foarte interesați să cunoaștem cum putem susține așa inițiative. Suntem siguri că mii de moldoveni vor reveni acasă când vor ști că sunt locuri de muncă lângă casele lor.”

Menționăm că întreprinderea Dräxlmaier a creat până în prezent peste 6 mii de locuri de muncă în toată țara, iar compania Gebauer&Griller are la moment peste 100 de angajați.

Sursa: www.gov.md