Ştiri

O delegație de afaceri din Republica Populară Chineză, a fost în vizită la ZEL „Bălți”

În perioada 12-14 septembrie, Republica Moldova Republica Moldova a fost vizitată de o delegație de afaceri din Republica Populară Chineză, delegație care a fost invitată de către Camera de Comerț Moldo-Chineză (MCCC). Din componența acesteia au făcut parte reprezentanți la nivel de conducere ai Combined Exhibition of Advanced Technologies (CEATEC și CEATEC-EUC), directorul Beijing Jiufengyuan Biotechnology, președintele Yuping Tourism (Beijing) Group Co, conducerea Shenzhen Prolto Supply Chain Management Co, directorul general-adjunct al Overseas Business Department of China Construction Fifth Engineering Bureau, reprezentanți ai unor companii din domeniul automotive, organizații de business și alții.

Scopul vizitei a fost familiarizarea cu activitatea mediului de afaceri de la noi și potențialul investițional în special în Zonele Economice Libere (ZEL). În acest scop, a fost organizată o ședință la care au participat reprezentanți ai MCCC și ZEL de la noi.

Prezent la ședință, Vice Administratorul ZEL „Bălți”, Ion Tornea, a prezentat oaspeților chinezi oportunitățile de investire în ZEL „Bălți”, apoi aceștia au avut posibilitatea să efectueze o vizită la Compania germană Draexlmaier și Gebauer & Griller (Austria). Companii ce activează în cadrul ZEL „Bălți”.

Reprezentanții acestor două companii le-au vorbit vizitatorilor despre proiectele lor investiționale din țara noastră, locurile de muncă create, management, planuri de viitor, dar și despre provocări.