Ştiri

Consulii onorifici ai Republicii Moldova în vizită la ZEL „Bălți”

Zona Economică Liberă „Bălți” a fost vizitată azi de către Consulii onorifici ai Republicii Moldova. Vizita a avut loc la Companiile rezidente ce activează în subzona nr.2 și 3, din mun. Bălți și a fost condusă de către Administratorul principal al ZEL „Bălți”, dl Marin Ciobanu.

Peste 40 de consuli onorici ai Republicii Moldova din 30 de state au vizitat azi ZEL „Bălți”. Vizita face parte din cadrul reunii consulilor onorifici ai țării noastre ce se desvășoară la Chișinău în perioada 5-6 octombrie curent.

Oaspeții au fost familiarizați cu activitatea ZEL „Bălți” și condițiile de muncă la Companiile rezidente din subzona nr. 2 și 3 din mun. Bălți. De asemenea, aceștia au fost documentați cu ofertele pentru atragerea investițiilor străine directe în ZEL „Bălți”, sporirea potențialului de export al Republicii Moldova, dezvoltarea infrastructurii existente, precum şi perspectiva creării unei noi infrastructuri industriale.

De asemenea, ei au apreciat rezultatele obținute de ZEL „Bălți”, manifestându-și încrederea că ar putea contribui ei înșiși la realizarea obiectivelor zonei de atragere a investițiilor din țările lor de reședință și de stabilire a unor parteneriate vocațional-profesionale.