Ştiri

În subzona nr.5 din or. Strășeni a ZEL „Bălți” a fost inaugurată fabrica de producere a companiei italiene ,,La Triveneta Cavi Development” în Moldova

Compania italiană Triveneta Cables S.P.A. este unul dintre cei mai importanți producători de cablaje de tensiune medie și joasă, pentru sectorul industrial și casnic de distribuție a energiei și a tehnologiilor regenerabile, prezenți pe piața europeană din 1965. Construcția fabricii din Moldova este prima investiție în afara Italiei, destinație care a fost selectată cu grijă grație locației geografice favorabile, forței de muncă disponibile și costurilor reduse.

În Republica Moldova, La Triveneta Cavi Development (LTCD) va produce cablaje electrice de tensiune joasă și medie pentru telecomunicații, cabluri de semnalizare și de control, precum și produse pentru industria electrocasnicelor și de grădinărit, destinate exportului. Administrația întreprinderii intenționează la prima etapă să angajeze circa 150 persoane, care parțial au și fost deja recrutate și instruite, iar la capacitatea maximă de producere, numărul angajaților va crește până la 1000. De asemenea, și volumul vânzărilor estimate pentru prima etapă vor atinge cifra de circa  50 mil. Euro, cifra care va crește odată cu extinderea capacității de producere.

Este necesar de menționat că parcul industrial „La Triveneta Cavi Development” este amplasat pe un teren cu o suprafață de 11 ha, suprafață destinată exclusiv capacității de producere a companiei cu același nume, și care constituie totodată și subzona nr.5 a Zonei Economice Libere „Bălți”.

Investiția totală atât în construcția halelor de producere, depozite și infrastructură socială, precum costul echipamentului și utilajului constituie circa 24 milioane Euro.

La eveniment, a fost prezent  directorul fabricii din Italia, Fabio Fracasso, care a ținut să mulțumească autorităților Republicii Moldova, în persoana prim-ministrului Pavel Filip prezent la deschidere, pentru suportul oferit în praocesul de extindere a capacității de producere în Republica Moldova. Alături de autorități și oficialități din partea Republicii Moldova, la eveniment au participat ambasadori si potențiali partenerei de afaceri atât din țară, cît și de peste hotare.