Ştiri

Rezidenții Zonei Economice Libere ”Bălți” în acțiuni de caritate

Este indiscutabil impactul economic al activității rezidenților Zonei Economice Libere ”Bălți” (ZEL ”Bălți”) pentru regiunea de nord a țării. Totodată, nicidecum nu poate fi neglijată latura socială și umană, mai puțin cunoscută realizată cu aceeași dăruire de către rezidenții ZEL ”Bălți”.

La capitolul acțiuni de binefacere s-a remarcat compania austriacă ”GG Cables&Wires EE” SRL, care și-a asumat angajamentul de a ajuta copiii Centrului de plasament temporar și reabilitare din or. Bălți. Având în vedere că, Centrul este o instituție psiho-pedagogică și socială de tip rezidențial, care asigură reabilitarea, protecția și educarea copiilor, este foarte important ca aceștia să crească într-un mediu sigur și confortabil.

În acest sens, cu suportul financiar al companiei ”GG Cables&Wires EE” SRL, pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie 2014 s-au realizat lucrările de reparație capitală a secției de zi a Centrului, lucrări estimate la circa 270 mii lei, care au inclus și amenjarea unei ospătării cu mobilă și dotarea cu mașină de spălat vase. Iar la 5 Februarie 2015, cu prilejul vizitei Dnei Jacquelin Friederike, Director executiv și coproprietar al grupului austriac Gebauer&Griller, au fost inaugurate spațiile reconstruite și reamenajate. La eveniment au participat reprezentanții ”GG Cables&Wires EE” SRL, sub conducerea directorului fabricii din ZEL ”Bălți”, Dl Vasile Boangiu, administrația, angajații și beneficiarii Centrului de plasament.

Ținem să menționăm faptul că întreprinderea ”GG Cables&Wires EE” SRL este unul dintre cei mai mari rezidenți ai ZEL ”Bălți”, ce activează cu succes în Republica Moldova din 2012 și a realizat o investiție de circa 28 mln USD în activitatea de producerea cablurilor electrice izolate pentru industria constructoare de automobile.