Ştiri

Conducerea companiei Romcab in vizita la Zona Economica Libera "Balti", subzona nr.4 Straseni

La data de 27 Februarie curent conducerea companiei Romcab, a vizitat subzona nr. 4 a Zonei Economice Libere Bălți, unde în cadrul unei întrevederi cu Administratorul principal Marin Ciobanu și proprietarul bunurilor imobile, dl Vasile Roșioru au discutat posibilitatea de a deschide o fabrică de producere la Strășeni.

Compania Romcab este unul din cei mai importanți producători de articole de cablaj și conductori din Romania, care a lansat intenția de a investi în Zona Economică Liberă ”Bălți”. Romcab a înregistrat, în anul 2013, o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro, iar pentru 2014 planifică să-și crească rulajul până la 120 de milioane de euro.

Dacă investiția se va realiza, compania va investi circa 20 milioane de euro în construcția unei fabrici și va deschide circa 200-300 locuri noi de muncă, la capacitatea sa maximă planificată de producere. O decizie finală în acest sens va fi luată în următoarele săptămîni.

Ulterior tot în incinta subzonei din Strășeni, conducerea companiei Romcab a avut o întrevedere cu Viceprim – ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr și efectivul ministerului, la care au participat și reprezentanți ai companiilor rezidente ai subzonei, și autoritățile publice centrale și locale, responsabile de dezvoltarea utilităților necesare pentru buna funcționare a întreprinderilor.

În cadrul ședinței, administrația Zonei a solicitat urgentarea deschiderii unui post vamal permanent dedicat rezidenților subzonei ZEL din Strășeni, și construcția drumului de acces direct către subzona Strășeni, în conexiune cu lansarea lucrărilor de reconstrucție a magistralei rutiere Chişinău-Ungheni, ce va facilita exportul de mărfuri produse pe platforma industrială de la Strășeni.