Ştiri

Vizita oficiala a Administratorului principal al ZEL "BALTI" in Germania

În perioada de 17-22 februarie 2014, Administratorul principal al Zonei Economice Libere ”Balti”, dl Marin CIOBANU, s-a aflat în deplasare de serviciu în Germania, pe parcursul căreia au avut loc un șir de întâlniri și discuții oficiale.

Astfel, în data de 17 februarie 2014, dl Marin Ciobanu s-a întâlnit cu Dr. Manfred GRUND, deputat și referent pentru Republica Moldova în Bundestag-ul german, Președinte al Consiliului de conducere al GIZ, Președinte al forului Moldo – German.

În cadrul acestei întâlniri au fost discutate oportunitățile investiționale în  Republica Moldova prin prisma proiectelor realizate în cadrul ZEL ”Bălți”, în special cu referire la proiectul în derulare ”Crearea și Dezvoltarea Centrului de Instruire Tehnică Activă” (CITA ZEL Bălți), care va contribui în mare măsură la dezvoltarea capacităților de producere ale întreprinderilor din Republica Moldova.

Acoperirea financiară a implementării proiectului va fi asigurată de contribuția principalilor parteneri ai proiectului CITA ZEL ”Bălți”, inclusiv Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), care și-a manifestat interesul pentru a acorda un suport financiar în  dotarea cu echipament modern a sălilor de curs și a laboratorului, asigurarea cu soft-uri și programe specializate și amenajarea spațiilor de instruire practică ale CITA ZEL ”Bălți”.

Astfel, în cadrul întrevederii, Dr. Manfred GRUND, în calitate de Președinte al Consiliului de Conducere al GIZ, și-a exprimat interesul și suportul său cu referire la implementarea cu succes a acestui proiect, având în vedere importanța pentru Republica Moldova.