Ştiri

Participarea administratorului principal al ZEL ”BĂLȚI” la forumul internațional în Berlin, GERMANIA

 

  În perioada 2–5 aprilie 2012, în or. Berlin (GERMANIA) s-a desfășurat Forumul Internațional al partenerilor Agenției germane pentru Cooperare Internațională (GIZ) cu genericul „Law Matters: Improving the Legal System in Transition Economies”.

  Administrația Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” a avut rolul de participant activ al grupului de lucru nr. 1 ”Piața și Legislația”, iar administratorul principal al ZEL ”BĂLȚI”, dl. Marin CIOBANU a ținut o alocațiune cu tema ”Rolul corporațiilor transnaționale în îmbunătățirea climatului investițional.

  Forumul a fost organizat de către Agenția germană pentru Cooperare Internațională (GIZ) și Societatea de cooperare SELLER, sub patronajul Ministerului Dezvoltării și Cooperării Economice al Germaniei. La forum au participat cca. 200 persoane, oameni de afaceri din UE şi CSI parteneri ai GIZ.

 Scopul evenimentului a fost identificarea oportunităților de îmbunătățire a legislației statelor cu economia în tranziție și prezentarea exemplelor elocvente de implementare cu succes a unor asemenea acțiuni.