Ştiri

La 6 octombrie 2011 a avut loc un nou concurs de selectare a rezidentilor

       La data de 6 octombrie 2011, Administratia Zonei Economice Libere “BALTI” a desfăşurat un nou concurs de selectare a rezidenţilor. La concurs au participat companiile „ELITCONSTRUCT” SRL, „ECOFACTOR” SRL si ICS „MOREBOOKS! MARKETING” SRL. Mai jos gasiti parametrii business-planurilor prezentate la concurs:

      Compania „ELITCONSTRUCT” SRL  detine capital autohton 100%. În cadrul ZEL „BALTI” acesta va desfasura activitatea comerciala externa. Volumul investitiilor se va ridica la cca. 5 mln. lei la prima etapa, pentru constructia halelor de depozitare. Volumul anual al vinzarilor va constitui cca. 50 – 60 mln lei. Salariul minim se planifică a fi de 2 – 2,5 mii lei la etapa incipientă, cu un număr de angajaţi de aproximativ 15 persoane. Începutul activitatii in cadrul ZEL „BALTI” este planificat pentru trimestrul III al anului 2012 (din trim IV al anului curent vor demara lucrarile de constructie).

      Compania „ECOFACTOR” SRL  detine capital autohton 100%. În cadrul ZEL „BALTI” acesta va desfasura activitatea de prelucrare a deseurilor menagere conform tehnologiilor non-poluante, elaborate in cadrul programului de management al deseurilor menagere „ECOVERDE”. Volumul investitiilor se va ridica la cca. 29 mln. euro la prima etapa, pentru constructia fabricii de sortare a deseurilor menagere si achizitia de utilaj specializat pentru colectarea deseurilor menagere din mun. Balti (este semnat contractul de concesiune a serviciilor cu Primaria mun. Balti pentru o perioada de 49 de ani).  Volumul anual al vinzarilor va constitui cca. 10 – 12 mln euro. Salariul minim se planifică a fi de 4000 lei la etapa incipientă, cu un număr de angajaţi de aproximativ 75 persoane. Începutul activitatii in cadrul ZEL „BALTI” este planificat pentru luna mai anul 2013 (din ianuarie 2012 vor demara lucrarile de constructie).

      Compania „MOREBOOKS! MARKETING” SRL  detine capital strain 100%. În cadrul ZEL „BALTI” acesta va desfasura activitatea de comert on-line a cartilor pe piata statelor CSI. Volumul investitiilor se va ridica la cca. 15 mii euro la prima etapa, pentru achizitia tehnicii de calcul specializate. Volumul anual al vinzarilor va constitui cca. 50 mii euro. Salariul minim se planifică a fi de 6 – 7 mii lei la etapa incipientă, cu un număr de angajaţi de aproximativ 4 persoane si extinderea acestuia pana la 25 in decursul anului 2012. Începutul activitatii in cadrul ZEL „BALTI” este planificat pentru trim IV al anului curent.

Rezultatul concursului va fi adus la cunostinta pe data de 10 octombrie 2011!