Ştiri

Participarea la a 5-a Conferință Economică în Europa de Sud-Est

   În perioada 15-16 iunie 2011, Administratorul principal al ZEL ”BĂLȚI”, dl. Marin CIOBANU a participat la a 5-a Conferință Economică în Europa de Sud-Est, care s-a desfășurat în Berlin. În cadrul acestei vizite, au fost realizate mai multe întîlniri bilaterale.

   În prima parte a zilei de 15 iunie, a avut loc întîlnirea cu dl. prof., dr. Rainer LINDNER, directorul general al Comitetului pentru Europa de Est al economiei germane. Printre întrebările discutate a fost și posibilitatea finanțării construcției Parcului Industrial în cea de a treia subzonă a ZEL ”BĂLȚI”.   

   A doua parte a zilei de 15 iunie a fost dedicată întrevederilor cu d-nii Roland SILLER, primvice- președinte al Băcii de Împrumuturi pentru Reconstrucție și Dezvoltare și cu Dr. Bernd EISENBLAETTER, purtătorul de cuvînt al Consiliului de conducere al Societății de Cooperare Internațională (GIZ). În cadrul înterevederilor  respective, sau precăutat posibilitățile de finanțare de către structurile sus-menționate a proiectelor investiționale ce urmează a fi dezvoltate în cadrul ZEL ”BĂLȚI”.

   În ziua de 16 iunie a fost realizată o întrevedere cu dna. Andrea JESCHKE, director general al companiei T-EKE GbR, în vederea identificării posibilităților de construcție a unei uzine de producere a panourilor photovoltaice în cadrul ZEL ”BĂLȚI”, iar în seara aceleiași zile a avut loc o întrevedere cu dl. Marko WALDE, președintele Camerei de Comerț și Industrie Germano-Române, unde s-a pus accentul pe cooperarea informațională în vederea distribuirii oportunităților investiționale pe care le oferă ZEL ”BĂLȚI” investitorilor potențiali din România și Germania.