Ştiri

Oportunitățile și avantajele în regim de zonă liberă prezentate la Forumul Internațional de Afaceri

Miercuri, 7 iunie curent, la Bălți s-a desfășurat Forumul Internațional de Afaceri cu genericul “Investiții și oportunități de colaborare”. Evenimentul organizat la inițiativa Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a avut drept scop promovarea imaginii țării la nivel internațional precum și dezvoltarea relațiilor de afaceri și a parteneriatelor business cu atragerea investițiilor străine directe în Republica Moldova.

În cadrul forumului, Viceadministratorul ZEL „Bălți”, Dna Tatiana Dormenco, a prezentat oportunitățile și avantajele în regim de zonă liberă celor peste 300 de potențiali investitori, prezenți la forum. Grupul țintă al acestui eveniment a fost comunitatea de afaceri , din astfel de țări precum Federația Rusă, Republica Belarus, România, reprezentând diverse sectoare precum: industria agro-alimentară, tehnologii informaționale și comunicații, textile, sectorul construcțiilor, energie regenerabilă, automotive, industriile creative, precum și agenții de suport pentru dezvoltarea afacerilor.

Totodată, preşedintele Consiliului de Afaceri Ruso – Moldav, Anatoly Koyka, a accentuat perspectivele ce se deschid pentru investitori în mun. Bălți, grație avantajelor oferite de această regiune prin prizma ofertei forței de muncă și a amplasării geografice favorabile.