Ştiri

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova promovate în cadrul Forumului de afaceri Moldo – Turc, în perioada 14 – 16 decembrie curent.

Administrația Zonei Economice Libere „Bălți”, a prezentat oportunitățile și potențialul investițional precum și  aspectele de creare şi funcţionare a parcurilor industriale, zonelor libere în contextul comerţului  frontalier, în cadrul Forumului de afaceri Moldo – Turc, care s-a desfășurat la Istanbul, în perioada 14-16 decembrie curent.

Evenimentul, organizat de către Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) în cooperare cu Consiliul pentru Relaţii Economice Externe al Turciei (DEIK), s-a desfășurat în cadrul celei de a opta sesiuni a Comisiei interguvernamentale moldo-turce pentru colaborare comercial-economică.

Forumul a fost organizat cu scopul dezvoltării relațiilor economice și comerciale moldo – turce, precum și identificarea unor noi posibilități în contextul intrării în vigoare, începând cu 1 noiembrie curent, a Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și Republica Turcă.

În cadrul forumului, companiilor turcești, le-au fost prezentate oportunitățile învestiționale în sectoarele prioritare pentru economia Republici Moldova. Totodată MIEPO a evidențiat și alte sectoare de perspectivă, care sau dezvoltat ascendent în ultimii ani și prezintă un interes sporit pentru investitorii stăini: informații și comunicații, fabricarea de mașini și echipamente, producerea de utilaje și piese, echipamente electronice, servicii administrative și servicii suport. Forumul oamenilor de afaceri s-a finalizat cu semnarea de către miniștri economiei din Republica Moldova și Republica Turcă, Octavian Calmîc și Nihat Zeybekci, a Acordului privind promovarea și protecția reciprocă a investitorilor.