Ştiri

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat Zona Economică Liberă „Bălţi”.

La data de 24 octombrie curent, prim-ministrul Pavel Filip a vizitat Zona Economică Liberă (ZEL) Bălţi, unde a discutat cu administrația zonei și rezidenții acesteia despre problemele cu care se confruntă, planurile acestora de a-şi extinde afacerile, precum şi măsurile de susținere necesare din partea autorităților.Vizita a debutat la compania austriacă GG Cables & Wires, specializată în producerea de cabluri și cablaje pentru industria auto şi telecomunicații. În cadrul întrevederii, conducerea întreprinderii a anunţat oficial decizia de a-și extinde investiţiile în Republica Moldova. Astfel, investitorii austrieci urmează să construiască o nouă fabrică de producție a cablajelor, cu o suprafaţă de aproximativ 10 mii m.p. și să creeze peste 500 locuri noi de muncă.

Prim-ministrul a salutat decizia companiei de a-şi extinde activitatea, menţionând că echipa guvernamentală va susține și în continuare activitățile investiționale pe teritoriul Republicii Moldova. La rândul lor, reprezentanții companiei austriece au spus că pentru a-și dezvolta afacerea au nevoie de trei elemente cheie: forță de muncă calificată, condiții sigure de activitate și suport din partea autorităților. Deoarece în Republica Moldova au fost găsite toate aceste condiții investitorii sunt deciși să-și continue activitatea în țara noastră.

Premierul a vizitat și șantierul de construcție a celei de a treia fabrici a întreprinderii Draexlmaier Automotive în ZEL „Bălți”, precum și spațiile de producție deja în funcțiune ale acesteia. Compania are în prezent 2600 de angajaţi şi odată cu începerea producerii în cadrul noii fabrici vor fi create alte 2500 de locuri noi de muncă. Datorită investițiilor de anvergură, peste 20 milioane de euro doar în noul proiect investițional, compania germană Draexlmaier se numără printre cei mai importanți investitori străini în Republica Moldova.

 foto: gov.md