Ştiri

Un grup de oameni de afaceri din China în vizită la ZEL ”Bălți”

Reprezentanți ai Companiei Chineze de Reactoare de Temperatură Înaltă (CNEC High Temperature Reactor Holdings Co., Ltd.) și a Companiei Chineze de Construcție Divizia a Opta de Inginerie (China Construction Eighth Engineering Division Co., Ltd.), au vizitat astăzi, 24 august, Zona economică Liberă ”Bălți”, în cadrul unei vizite oficiale în Republica Moldova.

Oaspeții s-au arătat  interesați de proiectele de succes ale investitorilor în ZEL ”Bălți”, cît și de alte proiecte de dezvoltare ale zonei, cu potențial pentru companiile sale cît și pentru alți parteneri de afaceri din China. În acest context ei au avut o întîlnire cu directorul companiei austriece GG Cables &Wires, care a făcut o incursiune în istoria și experiența companiei sale în Moldova, dar și planurile de expansiune din viitorul apropiat.

Administrația zonei a prezentat experiența sa în atragerea investițiilor și crearea locurior noi de muncă, iar atitudinea pragmatică și intuiția de a transforma viziunea în realitate a surprins pozitiv oaspeții.

În final, Dl Lei Mingze, președintele Companiei Chineze de Reactoare de Temperatură Înaltă, a remarcat că experiența ZEL ”Bălți” este similară cu cea a zonelor libere din China și vede un potential enorm în dezvoltarea unui parteneriat cu admnistrația zonei. Îndeosebi au remarcat potențialul subzonei greenfield din Bălți, 136 ha de teren public disponibil avînd toata infrastructura necesară, ce oferă oportunități inedite pentru investitorii din China.