Ştiri

Întrunirea bilaterală a Administratorului principal al Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” cu deputatul și membrul Comisiei de Politică Externă al Bundestag-ului german, dl. Manfred GRUND

În ziua de 29 mai 2012, Administratorul principal al Zonei Economice Libere ”BĂLȚI”, dl. Marin CIOBANU a avut o întrevedere bilaterală cu dl. Manfred Grund, deputat, membru al Comisiei de Politică Externă al Bundestag-ului german, referent pentru relațiile cu Republica Moldova, Președinte al Consiliului de Observatori al Societății Germane pentru Cooperare Internațională (www.giz.de), Preşedinte al Forului Moldo-German de la Berlin.

În cadrul întrunirii, au fost discutate posibilitățile de cooperare economică în cadrul proiectelor internaționale și identificarea soluțiilor pentru suportul în implementarea proiectelor investiționale în cadrul ZEL ”BĂLȚI”.  

Acestă întrunire a reprezentat rezultatul uneia dintre măsurile planificate în cadrul ”Strategiei de atragere a investițiilor străine directe în Zona Economică Liberă ”BĂLȚI”” pe latura cooperării cu structurile guvernamentale internaționale și oganizațiile specializate în domeniul suportului dezvoltării economice.

 

Notă:

La moment, GIZ coordonează proiecte în valoare de cca. 1,9 miliarde euro în 130 de state, inclusiv Republica Moldova, în mai multe domenii: dezvoltarea economică şi promovarea ocupării forţei de muncă, de guvernare şi de democraţie, securitate, reconstrucţie, construirea păcii şi transformarea conflictelor civile, securitatea alimentară, sănătatea şi educaţia de bază, precum şi protecţia mediului, conservarea resurselor şi de atenuare a schimbărilor climaterice.