Ştiri

Vizita Administratorului ZEL ”BĂLȚI” în Regiunea Metropolitană Nürnberg, Germania

     În data de 19 ianuarie 2012, în orașul Nürnberg, GERMANIA, a avut loc întrunirea bilaterală a Administratorului principal al ZEL ”BĂLȚI”, Marin CIOBANU, cu Reprezentanții Departamentului Afacerilor Economice al Regiunii Metropolitane Nürnberg, dl. Thomas SCHALLER și dl. Axel EISELE.

     Scopul vizitei a fost stabilirea parteneriatului cu Departamentul Afacerilor Economice a Regiunii Metropolitane Nürnberg, pentru informarea ulterioară a companiilor din regiune, referitor la oportunitățile dezvoltării activității economice în cadrul ZEL ”BĂLȚI”.

     Printre întrebările discutate a fost și posibilitatea planificării unei delegații a oamenilor de afaceri din Regiunea Metropolitană Nürnberg în Republica Moldova, și nemijlocit în ZEL ”BĂLȚI”.

Notă:

Nürnberg este un oraș modern, cu o jumătate de milion de locuitori, situat în inima uneia dintre cele mai importante regiuni europene (Bavaria) şi este centru economic şi cultural pentru 3,5 milioane de oameni ai Regiunii Metropolitane Nürnberg. Produsul intern brut anual constituie cca. 106 miliarde euro, iar cota exportului constituie 42%.