Ştiri

Rezultatul vizitei Administratorului ZEL ”BĂLȚI” în Germania

    În perioada 1-5 august, de către Administratorul Zonei Economice Libere ”BĂLȚI”, dl. Marin CIOBANU, a fost realizată o vizită de afaceri în Germania.

Scopul vizitei a fost:

1) prezentarea oportunităților de afaceri în Republica Moldova;

2) prezentarea oportunităților investiționale în  cadrul ZEL ”BĂLȚI”;

3) realizarea unor întruniri bileterale cu câteva companii mari din Hessen.

    Asatfel, în data de 1 august a avut loc întrunirea bilaterală a Administratorului principal al ZEL ”BĂLȚI”, cu Ministrul Economiei, Transportului și Dezvoltării Regionale a Land-ului HESSEN, Germania, dl. Dieter POSCH și Secretarul de Stat, dl. Bernd KISTNER. Printre întrebările discutate a fost și posibilitatea planificării unei delegații a oamenilor de afaceri din Hessen în Republica Moldova, și nemijlocit în ZEL ”BĂLȚI”. Din partea Secretarului de Stat a venit propunerea de a organiza în viitorul apropiat întruniri cu oamenii de afaceri din întreaga Germanie prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie din Frankfurt.  

    În următoarele zile au fost realizate câteva întrevederi bilaterale cu:

  • d-nii. Mario Lippoldt, director general și Stefan Mertel, directorul pe investiții ai companiei ACTIRO, în vederea identificării posibilităților de dezvoltare a activității de producere a ventilatoarelor industriale în cadrul ZEL ”BĂLȚI” (3 august);
  • dl. Hartmut Vonnoe, director general al companiei GSAB Elektrotechnik GmbH, în vederea identificării posibilităților de dezvoltare a activității de producere a panourilor electrice industriale în cadrul ZEL ”BĂLȚI” (4 august);
  • dl. Manfred Thümler, director general al companiei THUMLER GmbH Grip-Engineering, în vederea identificării posibilităților de dezvoltare a activității de producere a sculelor și dispozitivelor de fixare industriale în cadrul ZEL ”BĂLȚI” (5 august).

    Reprezentanții mediului de afaceri au rămas plăcut surprinși de oportunitățile investiționale prezentate și au convenit cooperarea ulterioară prin prisma dezvoltării unor activități de producere în cadrul ZEL ”BĂLȚI” în viitorul apropiat. 

    În contextul celor menționate mai sus, ținem neapărat să Vă informăm că în data de 21 septembrie 2011, Administrația Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” în persoana Administratorului principal, d-lui Marin CIOBANU, împreună cu Ambasada Austriei de la București, în persoane Excelenței Sale, d-lui Ambasador Michael Schwarzinger, va organiza o întrunire de afaceri. La eveniment vor participa ambasadorul Austriei împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri din Austria, reprezentanții APL și mediului de afaceri din Republica Moldova.

    Scopul evenimentului este informarea companiilor din Austria referitor la oportunitățile investiționale în Republica Moldova, și nemijlocit în cadrul ZEL ”BĂLȚI”, precum și stabilirea parteneriatelor între companiile din Republica Moldova și Austria.