Ştiri

Vizita Administratorului ZEL ”BĂLȚI” în Germania pentru participarea la întrunire cu Administrația land-ului HESSEN

     

         Astăzi a avut loc întrunirea bilaterală a Administratorului principal al ZEL ”BĂLȚI”, d-lui. Marin CIOBANU cu Ministrul Economiei, Transportului și Dezvoltării Regionale a Land-ului HESSEN, Germania, dl. Dieter POSCH și Secretarul de Stat, dl. Bernd KISTNER. Printre întrebările discutate a fost și posibilitatea planificării unei delegații a oamenilor de afaceri din Hessen în Republica Moldova, și nemijlocit în ZEL ”BĂLȚI”. Din partea Secretarului de Stat a venit propunerea de a organiza în viitorul apropiat întruniri cu oamenii de afaceri din întreaga Germanie prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie din Frankfurt.  

Scopul vizitei a fost:

1)             prezentarea oportunităților de afaceri în Republica Moldova;

2)             prezentarea oportunităților investiționale în  cadrul ZEL ”BĂLȚI”;

3)             realizarea unor întruniri bileterale cu câteva companii mari din Hessen.

Pentru următoarele zile sunt planificate câteva întrevederi bilaterale cu:

  • d-nii. Mario Lippoldt, director general și Stefan Mertel, directorul pe investiții ai companiei ACTIRO, în vederea identificării posibilităților de dezvoltare a activității de producere a ventilatoarelor industriale în cadrul ZEL ”BĂLȚI”;
  • dl. Hartmut Vonnoe, director general al companiei GSAB Elektrotechnik GmbH, în vederea identificării posibilităților de dezvoltare a activității de producere a panourilor electrice industriale în cadrul ZEL ”BĂLȚI”;
  • dl. Manfred Thümler, director general al companiei THUMLER GmbH Grip-Engineering, în vederea identificării posibilităților de dezvoltare a activității de producere a sculelor și dispozitivelor de fixare industriale în cadrul ZEL ”BĂLȚI”.

      În contextul celor menționate mai sus, ținem neapărat să Vă informăm că în data de 21 septembrie 2011, Administrația Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” în persoana Administratorului principal, d-lui Marin CIOBANU, împreună cu Ambasada Austriei de la București, în persoane Excelenței Sale, d-lui Ambasador Michael Schwarzinger, va organiza o întrunire de afaceri. La eveniment vor participa ambasadorul Austriei împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri din Austria, reprezentanții APL și mediului de afaceri din Republica Moldova.

       Scopul evenimentului este informarea companiilor din Austria referitor la oportunitățile investiționale în Republica Moldova, și nemijlocit în cadrul ZEL ”BĂLȚI”, precum și stabilirea parteneriatelor între companiile din Republica Moldova și Austria.