Ştiri

Responsabilitatea socială a ZEL ”BĂLȚI”

      În perioada 19-23 noiembrie 2010, Administratorul principal al Zonei Economice Libere ”BĂLȚI”, dl. Marin CIOBANU a participat la delegația oficială în orașul Nurnberg din Germania.

      Scopul acestei deplasări a fost  desfășurarea unei campanii de informare despre locurile de muncă din R. Moldova, pentru cetățenii moldoveni care activează temporar în Germania. 

      În cadrul acestui eveniment, dl. Marin CIOBANU a făcut o prezentare amplă a proiectelor ce se implementează în cadrul Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” și a proiectelor planificate pentru viitorul apropiat. În discursul respectiv s-a pus accentul pe numărul  de locuri de muncă create pentru anul 2011 (cca. 2300 de locuri de muncă cu un salariu mediu de 250 EURO) și perspectivele de majorarea a acestora până la 5.000 în următorii doi ani. Conform cerințelor investitorilor potențiali, sunt căutați următorii specialitști: ingineri, programatori, lăcătuși, manageri, operatori, electroniști, muncitori calificați  etc.

      Acestă acțiune a avut loc în cadrul proiectului “Consolidarea capacității Moldovei de gestionare a pieței muncii și de reîntoarcere în R. Moldova a emigranților în cadrul parteneriatului de mobilitate cu UE”. Programul este implementat de către Agenția Suedeză pentru Ocuparea Forței de Muncă.