Subzona nr. 3

Subzona nr. 3, mun. Bălți, str. Aerodromului 1

La 24 septembrie 2010 a fost creată subzona nr.3 cu o suprafață totală de 110 ha – teren public, amplasată în mun. Bălți pe teritoriul fostului aeroport. Suprafața totală a subzonei nr.3 este de 136 ha, dintre care 110 ha destinate proiectelor investiționale în regim de zonă liberă, restul teritoriului fiind destinat pentru crearea infrastructurii sociale necesare aferentă proiectelor industriale, precum parcare, hotel și restaurant, centru expozițional, business-centru.

Subzona nr.3 a fost creată cu scopul atragerii proiectelor investiționale de tip „greenfield”, dar în lipsa infrastructurii tehnice necesare, teritoriul respectiv părea extrem de neatractiv pentru investitori, care preferă să meargă spre zone care oferă condiţii mai bune în acest sens, sau în alte ţări cu infrastructură utilitară mai avansată. Astfel că pe parcursul a 5 ani de zile, administrația ZEL „Bălți” a lucrat asiduu în direcția dezvoltării rețelei de utilități necesare întru sporirea atractivității investiționale a subzonei.

În rezultatul eforturilor și a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii realizate de administrația ZEL „Bălți”, subzona nr.3 a devenit una dintre cele mai mari platforme industriale din țară, dotată cu toată infrastructura tehnică necesară. Acest fapt a contribuit la atragerea investițiilor de tip „greenfield”, și deja câteva companii și-au exprimat intenția de a investi pe teritoriul subzonei nr.3 din mun. Bălți și anume:

Proiectul de extindere a capacității de producere a concernului austriac Gebauer&Griller prin construcția celei de a doua fabrici în ZEL „Bălți”.