Membri - ÎCS GG Cables&Wires EE SRL

ÎCS GG Cables&Wires EE SRL


Compania „GG Cables and wires EE” SRL a fost înregistrată în Republica Moldova la data de 22 Februarie 2012 și este parte a grupului austriac Gebauer & Griller cu sediul în Viena. Activităţile de bază ale companiei în Republica Moldova, care sunt similar cu tipurile de activitate ale companiei-mamă din Austria, se vor axa pe producerea de fire și cabluri izolate.

Compania Gebauer & Griller este unul dintre liderii mondiali în domeniul construcţiilor de cabluri pentru sectorul auto, produsele companiei fiind folosite de toți constructorii germani de automobile dar nu numai. În afara de fire și cabluri compania mai produce în fabricile pe care le deţine și cabluri pentru sectorul non auto (cabluri pentru elevatoare, cabluri de date, aplicaţii speciale pentru audio-video sau cabluri pentru telecomunicaţii). Compania produce toată gama de cabluri, de la cele monofilare sau multicore până la cele cu fibra de sticla, cu ecranare specială sau cu rezistență ridicată la temperatură.

În afară de cabluri, „Gebauer & Griller” mai deţine un portofoliu de nișă în producţia de contactori de aluminiu sau senzori pentru acumulatorii auto. Prin departamentele de cercetare și dezvoltare din Austria, compania a lansat pe piaţă tehnologii noi care se folosesc astăzi la scara largă de către toți producătorii similari (e vorba de sudura cu rezistență înaltă sau tehnologia de lipire a conductorului de aluminiu în mediu de plasmă).

Compania deţine mai multe filiale și reprezentanțe în 20 de ţări în Europa de West, Centrală (acum și în Est) precum şi în Asia sau pe continentul american. Compania deţine fabrici de producţie în Austria (Linz si Poysdorf), Cehia (Mikulov) si India (Bangalore) și un birou de vânzări în Statele Unite (birmingham, Michigan), având biroul central în Viena.

Doar la cele 2 uzine (Poysdorf, Austria şi Mikulov, Cehia) sunt angajaţi circa 1500 de persoane, iar numărul angajaţilor din toate filialele constituie 2.062 persoane.

Printre clienţii permanenţi au „Gebauer & Griller” sunt corporaţii cu nume sonore din industria auto. Clienţii direcţi sunt reprezentaţi de Bosch, Continental, Delphi, Draexlmaier, Leoni, lear, Siemens, Magna, Valeo, Tyco Electronics, Sumitomo Electric, Nexans, Erich Laeger sau Kromberg & Schubert, clienţii finali ai produselor purtând marca GG fiind Audi, Bentley, BMW, Daimler, Ford, Fiat group, General Motors, Jaguar, VW, Porsche sau Rolls Royce.

„Gebauer & Griller” dispune de ultimele tehnologii de producere a firelor din cupru sau aluminiu, folosind echipamente în întregime automatizate. Tehnologia folosită presupune trefilarea cuprului (reducerea succesiva a diametrului litei) și răsucirea mai multor lite astfel obţinute pentru a conferi rezistență mecanică și elasticitatea de care are nevoie un cablu destinat producţiei de autovehicule. In final cablul este acoperit cu o izolaţie a cărei formula este specifica Companiei „Gebauer & Griller”, materialul fiind produs la fabrica din Poysdorf, Austria.

„Gebauer & Griller” este certificată conform sistemului de management al calităţii ISO 9001, sistemului de management al calității în industria auto ISO TS 16949. În plus, este una dintre puținele companii acreditate din punct de vedere al recentelor standarde de mediu ISO 140001 respectiv OHSAS 180001 care certifică conformitatea cu cerinţele pentru sănătatea și siguranţa la locul de muncă. În plus, sunt respectate toate cerinţele unor standarde specializate, specifice domeniului de activitate (DA& sau ASME). Toate activitățile și procesele din toate filialele grupului sunt documentate în conformitate cu standardele de mai sus.

Reieşind din structura și puterea economică a Grupului din care face parte, „GG Cables and wires EE” SRL își doreşte sa fie un partener inovativ, competent și de încredere, calități pe care le va demonstra pe parcursul activității companiei în Moldova. Având suportul logistic și financiar al companiei mama din Austria, „GG Cables and wires EE” SRL desfășoară și în Republica Moldova o activitate productivă.