Subzona nr. 9

Subzona nr.9, raionul Fălești, satul Albinețul Vechi

Subzona din localitatea Albinețul Vechi, raionul Fălești, a fost creată în septembrie 2018 în baza fabricii de cablaje pentru industria automotive a Companiei „Sammy Cablaggy”, parte a grupului italian „Kab-lem Group”.

 

Compania activează în Republica Moldova începând cu anul 2007, fiind o investiție italiană în valoare de două milioane de euro.

La întreprindere activează peste 800 de angajați. Cifra de afaceri este de aproape 2,5 milioane de euro. Pe o suprafață de peste 5000 de metri pătrați sunt produse peste 450 de modele de cablaje pentru faruri, aparate de aer condiționat și scaune auto.

Totodată, în următorii trei ani, Sammy Cablaggi planifică o extindere substanțială – dublarea spațiilor de producție și a numărului angajaților, inclusiv datorită obținerii statutului de Zonă Economică Liberă. Urmare a dezvoltării capacității de producție, vor fi realizate investiții de 5 milioane de euro, dintre care peste 2 milioane în dotarea cu utilaj modern.

La nivel internațional, compania face parte din grupul italian Kab-lem, lider în producția de cabluri pentru sectorul automotive, cu o experiență de circa 40 ani în acest domeniu. Întreprinderea livrează produse unor nume cunoscute din industria automotive și are fabrici în Italia, România, Moldova și Tunisia, cu un număr total de peste 3000 de angajați.