Subzona nr. 15

Subzona nr.15 raionul Cahul, extravilanul satului Crihana Veche

Subzona nr.15 este amplasată în extravilanul satului Crihana Veche pe Traseul Național R38 (Vulcănești – Cahul – Taraclia). Terenul de tip „greenfield” are o suprafață de 23 ha. Actualmente, este în plin proces pregătirea documentației necesare privind conectarea utilităților (electricitate, gaze naturale, apeduct și canalizare).

În 2019, Compania „Fritzmeier Cahul”, parte de grupului german „Fritzmeier”, va demara aici construcția unei fabrici. Compania este specializată în producerea cabinelor, soluțiilor și structurilor de placare pentru industria vehiculelor, cu o experiență vastă, de aproape un secol. Actualmente compania are 13 fabrici în 12 țări, inclusiv Germania și state din Asia, America și America de Sud, unde muncesc peste 2800 de angajați.

Domeniul de activitate în Republica Moldova este în prelucrări mecanice, sudură în metal, vopsirea și ambalarea pieselor. În procesul de producţie „Fritzmeier Cahul” va utiliza cele mai moderne tehnologii, utilaje şi echipamente computerizate, roboţi, care vor constitui cele mai performante echipamente din ţara noastră.