CAHUL

Municipiul Cahul, numit „Capitala de Sud” a Moldovei, este un oraș în partea de sud-vest a Republicii Moldova, situat la frontiera cu România și la 175 km de Chișinău.

Cu peste 40 mii de locuitori, este al 6-lea oraș ca mărime din țară, după Chișinău, Bălți, Tiraspol, Tighina și Rîbnița), dar al treilea după potențialul de dezvoltare economică și ca importanță socială.

Majoritatea companiilor care au vizitat municipiul Cahul s-au arătat interesate de oportunitățile investiționale pe care le oferă acesta, în special proximitatea de hotarul cu România și portul Giurgiulești.

Un rol foarte important îl are forța de muncă suficientă în regiune, dar și diversitatea ofertei de pregătire a forței de muncă calificată, reprezentată prin cele 2 școli profesionale și cea polivalentă; 2 universități, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, în incinta căreia activează și extensiunea Universității “Dunărea de Jos” din Galați; 2 colegii.

Municipiul Cahul are o populație de 40.900 locuitori (2014). Populația activă economic constituie circa 62% din numărul total.

În conformitate cu legea nr. 203 din 20.11.2015 pe teritoriul mun. Cahul au fost create două subzone ale ZEL „Bălți”, o subzonă de 17 ha cu clădiri industriale și o subzonă de 23 ha pentru proiecte investiționale „greenfield”.

Statutul de municipiu ce a fost atribuit orașului Cahul, va contribui suplimentar la stimularea dezvoltării socio – economice a localității.