Membri - HIS EAST SRL

HIS EAST


HIS EAST S.R.L. este companie înființată de fundația elvețiană HIS ce aparține familiei de antreprenori Schöni. Schöni este un holding elvețian mare, cu peste 1000 de angajați în Elveția, Italia și Slovacia.

Schöni Food și-a început activitatea în 1920, în Elveția, cu producerea verzei murate în cantități industriale. Compania este pionier în domeniul producției organice și își extinde permanent gama de produse.

Schöni este recunoscută drept ”brand național al calității„, iar producția sa poate fi găsită pe rafturile din toate magazinele Elveției.

Din 1969, compania a început să dezvolte afacerea de transport și logistică Schöni Transport AG. Aceasta a devenit cel mai mare operator de pe piețele din Elveția și Italia, cu un parc auto de mii de vehicule pentru transportarea oricăror tipuri de încărcături – de la lemn și până la frigidere, cu centre logistice mari și hub-uri. Schöni Transport AG își aduce activ aportul la protecția mediului, achiziționând camioane de transportare a gazului lichefiat; transport care funcționează în proporție de 100% pe biodiesel.

Prin lansarea activității companiei His East SRL în Republica Moldova, fundația HIS deschide noi oportunități pentru producătorii agricoli din sudul Moldovei, ce vor avea un cumpărător de încredere și siguranța comercializării cât și extinderii producției. Apariția proiectelor de acest gen contribuie la dezvoltarea investițiilor paralele, atunci când în jurul unui investitor străin sunt conectate lanțuri de antreprenori locali ce își consolidează afacerile existente.